1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI İÇİN DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLENDİ
HARMANCI İÇİN DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

HARMANCI İÇİN DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Mehmet Harmancı ve belediye meclis üyeliği adayları için dayanışma yemeği düzenlendi.

A+A-

HARMANCI: “BİZİM ZAFERİMİZ, LEFKOŞA’NIN ZAFERİ OLACAK”

AKINCI: “LEFKOŞA, ŞÜPHESİZ HARMANCI VE EKİBİ DİYOR”

ÖZYİĞİT: “KAZANAN LEFKOŞA VE LEFKOŞALILAR OLACAK”

İZCAN: “HARMANCI VE EKİBİ BU YARIŞI KAZANACAK”

RAHVANCIOĞLU: “İTTİFAK MUTLAKA BAŞARILI OLACAK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Baraka Kültür Merkezi ittifakının Lefkoşa Türk Belediyesi başkan adayı Mehmet Harmancı ve belediye meclis üyeliği adayları için dayanışma yemeği düzenlendi.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, yemekte, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet izcan, Baraka aktivistleri, TDP Milletvekilleri Zeki Çeler ile Mehmet Çakıcı ve LTB eski başkanlarından Mustafa Akıncı da hazır bulundu.

Gecede, İzzet İzcan, Münür Rahvancıoğlu, Cemal Özyiğit, Mehmet Harmancı ve Mustafa Akıncı’nın birer konuşma yaptığı.

HARMANCI

LTB Başkan adayı Harmancı, gecede yaptığı konuşmada, “Şehir daha demokratik, her rengin bir sesi olsun, şehirde soluk alan her canlının bir yaşam hakkı olsun” diyerek yola çıktıklarını söyledi.

Ev ev gezerek, herkese ulaşmaya, tüm Lefkoşalıları dinlemeye çalıştıklarını belirten Harmancı, yurttaşların kendilerine sıcak ve samimi ilgi gösterdiğini ifade etti.

Çıktıkları yolun zorluğunun farkında olduklarını ancak bu işin üstesinden geleceklerine emin olduklarını kaydeden Harmancı, “Hiçbir zorluk, toplumun gücü karşısında duramaz” dedi. Harmancı, “Bizim zaferimiz, Lefkoşa’nın zaferi olacaktır” diye konuştu.   

29 Hazirana kadar çok çalışmak ve herkese ulaşmak gerektiğini ifade eden Harmancı, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tempoyu daha da artırarak çalışacağız ve bu seçimi mutlaka alacağız” dedi.

Mehmet Harmancı sözlerini şöyle tamamladı:

“Lefkoşa’nın tek rengi, tek kokusu yoktur,  Lefkoşa’nın güzelliği de buradan gelir. Lefkoşa’da kokular birbirinin içine geçer. Lefkoşa, renklerin iç içe geçtiği bir yerdir. Yeter ki tüm renkleri kucaklayabilelim.”

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de konuşmasında, Kıbrıs Türkü’nün 29 Haziran’da “yaşamına birinci derecede dokunacak olan, sofraya giren yiyeceklerin, içilen suyun, temiz çevrenin, yeşil alanların denetleyicileri” yerel yöneticileri seçeceğini belirtti.

Kıbrıs Türkü’nün “uluslararası alanda tanınmış tek kamu kurumu” olan LTB’nin, Mustafa Akıncı döneminde “çağdaş belediyecilik anlayışına” ulaştığını ancak daha sonra bu noktadan uzaklaştırıldığını ve “mali açıdan batağa sürüklendiğini” söyleyen Özyiğit, “Bir yıl önce büyük vaatlerle göreve gelen mevcut başkan da birçok sözünü tutmadığı gibi, ciddi sorunları aşmayı başaramadı” dedi.

Özyiğit şöyle devam etti:

“LTB ile Lefkoşa’nın içinde bulunduğu durum bir kader değildir. LTB, 1976’dan 1990’a kadar Mustafa Akıncı başkanlığında geliştirildi, çağdaşlaştırıldı. Şimdi de Mehmet Harmancı ve Lefkoşa ekibi tarafından ayağa kaldırılacak ve hak ettiği konuma getirilecektir. 29 Haziran akşamı kazanan Lefkoşa ve Lefkoşalılar olacaktır” 

İZCAN

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, ise “her renkten, her kesimden” insanları bir arada görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

İzcan, “Geçmiş yönetimlerin yarattığı yıkımı ancak genç, yurdunu seven,  bilgi birikimi olan, kendini geliştirmiş kadrolar kurtarabilir. Bu da Harmancı ve ekibinde var” diye konuştu.

Seçimlere son bir hafta kaldığını, bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam etmek gerektiğini kaydeden İzcan, “Bu birlik başarılı olmuştur. Seçimlerin ardından bu birliğin başarıları konuşulacaktır” dedi. 

RAHVANCIOĞLU

Baraka Aktivisti Münür Rahvancıoğlu da, “Bazı kesimlerin beklentilerinin aksine TDP, BKP ve Baraka ittifakı büyük bir güçle yoluna devam ediyor” diyerek, ittifak olarak birbirlerine “sımsıkı sarılarak” yola devam ettiklerini ifade etti.

Rahvancıoğlu, “Yolumuz daha çok uzun. Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını düşünen herkesin bu ittifakta olmasını istiyoruz. Bu yolda bize çok daha fazla katılımlar olacaktır” dedi.

‘Sen Söyle Lefkoşa’ diyerek yola çıktıklarını kaydeden Rahvancıoğlu, “Lefkoşa ne diyor, ‘Şüphesiz Harmancı’ diyor” ifadeleri ile sözlerine son verdi. 

AKINCI

LTB eski başkanlarından Mustafa Akıncı da konuşmasında, “Lefkoşa Şüphesiz Harmancı ve ekibi diyor” dedi. 
 
Harmancı’nın bakanlık döneminde ülkede iz bırakan icraatlarda bulunduğunu, halkın takdirini kazandığını söyleyen Akıncı, Harmancı ve Lefkoşa ekibine güvendiğini belirtti.

Akıncı, Harmancı’nın önümüzdeki “4 yılda Lefkoşa’ya, 3 aylık bakanlık döneminde yaptıklarının kat kat fazlasını” yapacağına inandığını dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.