1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANE'DE REZİLLİK!
HASTANE'DE REZİLLİK!

HASTANE'DE REZİLLİK!

Hastaneyi rezil ettiler!

A+A-

 

Derviş Tandoğan: “Ben şahsen Planlama İnşaat Dairesi’nde sorumlu mühendis Eran Boratan’ı defalarca uyardım. Ne bize döndüler, ne de bir çare buldular. Ben de inşaat gecikmesin diye devam ettim…”

 Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi’nin yeni yapılan acil servis bölümünde sular tavandan akıyor. Hastaneye gelen hastalar “akıntıya çare!” diye bulunan leğenlerin yanından geçerek Acil’e giriyor.

 Tavandan akan sular yeni yapılan boyaları ve duvarları çatlattı. Hastane personeli, devamlı leğen boşaltmak ve yer silmekten bunaldı.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin yaptığı araştırmada, müteahhittin sorumsuz davrandığı, işi devlet adına takip eden Planlama ve İnşaat Dairesi’nin de binadaki aksaklıklar tamamlanmadan nasıl teslim aldığı merak konusu oldu. Ayrıca Planlama ve İnşaat Dairesi’nin geçici kabul yaparak teslim aldığı Acil Servis binasının ihale bedelinin yüzde 10 miktarını kati kabule kadar tutması gerekirken, müteahhitte bu paranın nasıl ödendiğini sormak için Planlama ve İnşaat Dairesi sorumlusu Mühendis Eran Boratan ile görüşme çabalarımız ne yazık ki sonuçsuz kaldı. Defalarca aramamıza rağmen telefona cevap verilmedi.

Planlama İnşaat Dairesi sorumsuz davrandı

Akçiçek Devlet Hastanesi acil inşaatının ihalesini alan ve tamamlayan firma Cysings Con. Ltd. Direktörü Derviş Tandoğan ile Girne Akçiçek Hastanesi içinde yaptığımız görüşmede, olayın kendileri tarafından bilindiğini ve Planlama İnşaat Dairesi’ni uyardıklarını, ancak Planlama İnşaat Dairesi’nin duyarsız davranarak kendilerine cevap vermediğini iddia etti ve Planlama İnşaat Dairesi’ni suçladı. Derviş Tandoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Planlama İnşaatı çok uyardık

“İhaleyi aldıktan sonra inşaata başladık. Ancak mevcut eski bina ile bizim yaptığımız acil binasını birleştirirken, orada eski binanın klima tahliye borularını gördük. Binayı birleştireceğimiz ve bu boruların orada kalacağı düşüncesi ile Planlama İnşaat Dairesi’ne bir yazı yazarak onları uyardık. Bu boruların orada kalması halinde, daha sonra sorun çıkabileceğini söyledik ve inşaata devam etmeden buna çare bulmalarını istedik. Yazımıza cevap verilmedi ve bize ‘siz işinizi yapın, devam edin’ dediler.

Eran Boratan’a konuyu aktardım

Ben şahsen Planlama İnşaat Dairesi’nde sorumlu mühendis Eran Boratan’ı defalarca uyardım. Ne bize döndüler, ne de bir çare buldular. Ben de inşaat gecikmesin diye devam ettim ve o eski klimaların tahliye boruları iki bina arasında kaldı. Tabi biz işi kışın bitirdik. Teslim ettiğimiz zaman hava sıcak olmadığı için klimalar çalışmıyordu ve tahliye borularından su gelmiyordu. Şimdi yaz gelince klimalar çalışmaya başladı, eski bina ile yeni bina arasında kalan tahliyelerden gelen klima suları, akacak yer bulamadığı için tavan aralarından aşağıya sızıyor.”

Konuşmalarında Planlama Dairesi’nin duyarsızlığından kaynaklanan bu hata için kendilerinin sorumlu olmadığını ve paralarının da tamamını aldıkları için onarım konusunda bir şey yapamayacaklarını söyleyen müteahhit Derviş Tandoğan, “Bundan sonraki iş Planlama İnşaat Dairesi’nin” diye konuştu.

Kati teslimden önce paranın yüzde 100’ünü vermişler

“Yapılan devlet ihalelerinde, önce geçici kabul yapılıyor ve paranın yüzde 10 kadar miktarını kati teslime kadar devlet vermiyor. Siz bu parayı nasıl olur da kati teslim yapılmadan aldınız” sorusuna Derviş Tandoğan, “Ben onu bunu bilmem, işimi yaptım paramın da yüzde 100’ünü aldım” dedi.

Planlama İnşaat Dairesi’nden Sorumlu Mühendis Eran Boratan’ın konuyla ilgilendiğini öğrendiğimiz için kendisini aradık. İlk telefon konuşmamızda “Araçtayım daha sonra arayın” diyen Eran Boratan’ı defalarca aramamıza rağmen telefonumuza cevap verilmedi.

Kim doğruyu söylüyor?

Edinilen bilgiye göre Yataklı Tedavi Kurumları Müdürü Katoyan Kobalt’ın konu hakkında bilgi edindiği, Planlama İnşaat Dairesi’nin Katoyan Kobalt’a, müteahhit firmaya kati kabul yapılmadığı için yüzde 10 kadar bedeli ödemediklerini, müteahhit firmanın parasından zararın karşılanacağı söylediği öğrenildi. Ancak Müteahhit ise ısrarla “Bana yüzde 10’u ödediler. Ben paramın tamamını aldım, bu işe karışmam” dediği belirtildi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.