1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANEDE SKANDAL!
HASTANEDE SKANDAL!

HASTANEDE SKANDAL!

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde

A+A-

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 24 Aralık 2013 tarihinde çekilen akciğer röntgenini teslim alan Sevda Yiğitler, doktoruna götürünce teslim aldığı röntgen’in 30 yaşında C.M’.ye ait bacak röntgeni olduğunu öğrendi. Yiğitler, kızının röntgeninin bulunduğu CD içinde teslim edilen röntgenin üzerinde kızının isminin yazıldığını söyledi. Ancak Yiğitler, CD’nin içinden C.M.’ye ait bacak filmi çıktığını söyledi.

Raporlar üç gün içinde rutin olarak siliniyor
Kızının röntgenini alabilmek için ilgili birime ulaşan Yiğitler, bilgilerin üçüncü günün sonunda bilgisayardan rutin silindiğini bu nedenle bu durum karşısında bir şey yapılamayacağının cevabını aldığı bilgisini aktardı. Ve ekledi: “Elimde olan röntgenin sahibini araştırıp, telefon rehberinden telefonunu buldum. Onların da zor durumda olabileceklerini düşündüm. Kızıma ait röntgenin de belki Onlarda olabileceğini umut ettim. Fakat bacak ve dizkapağına ait röntgenlerin birkaç tane çekildiğini, onları da teslim aldıklarını, bize ait röntgeninse kendilerinde olmadığını söylediler. Ancak, bu durumla birlikte, çekilen tüm röntgenlerin kendilerine verilip, verilmediğinden şüphe duyduğunu söyleyen, C.M.’nin annesi, röntgeni kendilerine ulaştırmamı istedi. Röntgeni Onlara teslim ettim. Ancak akciğer röntgeninin hiçbir şekilde, herhangi bir CD’ye kaydedilerek kimseye verilmediği söylense de bu röntgenin başka birinde olabileceği şüpheleri de hep olacak.

Raporlar sürekli karışıyor
Kızına yeniden bir röntgen çektirmek zorunda kaldığını söyleyen Yiğitler, bu durumu paylaştığı diğer başka kişilerin de sık sık bu durumla karşı karşıya geldiklerini söyledi. İki akciğer röntgeninin karışması durumunda, neler olabileceğini düşünmek istemediğini dile getiren yiğitler, halkın sağlığı konusunda güven kaynağı olması gereken hastanenin kurumsal olarak daha dikkatli ve güven verici olmaları gerektiğini dile getirerek, yetkililerin gerekeni yapmasını istedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum