1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAVA-SEN YARIN EYLEM YAPACAK
HAVA-SEN YARIN EYLEM YAPACAK

HAVA-SEN YARIN EYLEM YAPACAK

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası,

A+A-

ATAKAN: “YARIN AKŞAMKİ EYLEM, SOKAĞA ATILAN 169 ÇALIŞANIN SABIRLA VE ANLAYIŞLA YAPACAĞI SON EYLEM OLACAK”

ATAKAN, BAŞBAKAN’DAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMASINI İSTEDİ

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (HAVA-SEN), 169 CAS çalışanının işten durdurulmasını protesto için yarın saat 19.30’da Ercan Havalimanı çemberinde oturma eylemi yapacağını bildirdi.

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, konuyla ilgili açıklamasında, yarın akşamki eylemin, sokağa atılan 169 çalışanın, sabırla ve anlayışla  yapacağı son eylem olacağını söyledi. Atakan, “Sn. Başbakan bugüne kadar bizlere  tutamayacağım sözler vermem demiştir. Bizlerde Başbakanın sözünü tutacağı umudunu taşırken, daha önce de açıkladığımız gibi bundan sonra olacaklardan ve  yaşanacaklardan çalışanlar ve sendikamız sorumlu olmayacaktır” dedi.

Atakan, 2 Temmuz Çarşamba günü, Bakanlar Kurulu öncesinde Başbakanlık önünde yaptıkları eylemde, Başbakan ile görüştüklerini ve 10 gün içerisinde sorunun çözümleneceği sözü aldıklarını söyledi.

Verilen sözün üzerinden tam 8 gün geçtiğini belirten Atakan, “Başbakanın bizlerden istemiş olduğu 10 günlük süre cumartesi günü doluyor. Bizler ve ailelerimiz zorda olsa bu süreyi acı içerisinde sabırla bekledik. Yarın akşam son kez sabırla Ercan Havalimanı çemberinde oturma eylemi, daha doğrusu ekmek nöbetinde olacağız” ifadesini kullandı.

Atakan açıklamasında, Başbakanın sözünü tutacağı umudunu taşırken, daha önce de açıkladığımız gibi bundan sonra olacaklardan ve yaşanacaklardan çalışanlar ve sendikamız sorumlu olmayacaktır. Sorumluluk çalışanları sokağa atan ve halka bunları yaşatan hükümetin olacaktır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.