1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAVA SICAKLIĞIYLA BİRLİKTE YANGINLAR DA ARTTI
HAVA SICAKLIĞIYLA BİRLİKTE YANGINLAR DA ARTTI

HAVA SICAKLIĞIYLA BİRLİKTE YANGINLAR DA ARTTI

Hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte ülke genelinde yangınlarda da artış oldu. Dün, polis kayıtlarına giren altı yangın çıktı.

A+A-

DÜN 6 YERDE YANGIN ÇIKTI

Hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte ülke genelinde yangınlarda da artış oldu. Dün, polis kayıtlarına giren altı yangın çıktı.

Girne Boğazköy piknik alanının kuzeyinde reklam tabelası monte eden iki kişi, gerekli güvenlik önlemlerini almayınca, spiral makinesinden çıkan kıvılcımlar yangına yol açtı.

Dün saat 11.00 sıralarında çıkan ve kuru ot dolu 5x50 metrelik bir alanın yandığı yangınla ilgili 34 yaşındaki M.A. ile 33 yaşındaki C.İ. hakkında “ihmalkar eylemde bulunmak” suçlamasıyla yasal işlem başlatıldı.

SİGARA İZMARİTİ EVİ YAKTI

Lefkoşa’da Kızılbaş bölgesinde İbrahim Gülher’in evinde sigara izmaritinden çıkan yangında evdeki eşyalar kısmen zara gördü. Dün saat 14.00 sıralarında çıktığı belirtilen yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

KALKANLI’DA ÇÖPLÜK YANGINI

Kalkanlı’da çöplük bölgesinde yanan çöplerden sıçrayan kıvılcımlar da yangına yol açtı. İtfaiyenin söndürdüğü yangında, Abdullah Yeşilovalı’ya ait 30 dönüm biçilmemiş arpa ve 20 dönüm kuru ot tamamen yandı.

Taşpınar ana yolunda dün saat 17.00’de başlayan yangın da ekin tarlalarına zarar verdi. Nedeni henüz tespit edilemeyen yangında Sinan Engelkıran’a ait 150 dönüm biçilmemiş arpa, 5 dönüm vigo ve Abdullah Gavani’nin 35 dönüm biçilmemiş arpası yandı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

FARE TRAFOYA GİRDİ, YANGINA YOL AÇTI

Yeşilyurt’ta Elektrik Kurumu’na ait trafoya giren farenin elektrik kablolarına teması kısa devreye ve yangına neden oldu.

Saat 21.30’da başlayan ve itfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında, Tülin Nizamoğlu’na ait 150 metre uzunluğunda iki inçlik plastik hortum, 4 metre uzunluğunda bir gübre tankı borusu, bir basınç saati, iki badem ağacı, üç 75’lik mandallı plastik boru, bir elektrik direği, bir 50’lik trafo kısmen; trafodaki üç elektrik kesicisi ise tamamen yandı.

Lefke’de de Kemal Kokkoz’un evinin avlusunda, nedeni henüz belirlenmemiş bir yangın çıktı. Dün saat 15.00’te yarım dönümlük bahçede başlayan yangında kuru otlar, bir zeytin ağacı, bir incir ağacı, bir alıç ağacı kısmen; beş metre uzunluğundaki anten kablosu ile bir LNB tamamen yandı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Kaynak:TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.