1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HAYAL KIRIKLIĞI"
"HAYAL KIRIKLIĞI"

"HAYAL KIRIKLIĞI"

"Hayal kırıklığı"

A+A-

Hayırsever bir vatandaşın huzurevine bağışladığı 8 bin 500 Euro değerindeki asansörlü banyo, depo olarak kullanılan kilisede bir kenara atıldı
 
Emine UYSAL

Bir hayırsever vatandaşımız, yaklaşık bir buçuk yıl önce Lapta'daki Huzurevi'ne bağışladığı 8 bin 500 Euro (yaklaşık 28 bin TL) değerindeki asansörlü banyoyu, bir depoda atıl halde bulunca çok üzüldü. Huzurevi yetkilileri, "bekletiyoruz, yeni huzurevine monte edeceğiz" dedi.

Almanya Kuzey Kıbrıs Dostları Derneği Başkanı ve Fahri Kültür Ataşesi Turgay Hilmi, "Lapta Huzurevi’ne yaklaşık bir buçuk yıl önce bağışladığımız asansörlü banyoyu bugün (dün) yaptığım ziyarette, oradaki kilise içerisinde, atıl durumda görünce, çok üzüldüm, hayal kırıklığı yaşadım" dedi.

"Huzurevi'ni ziyaret etmek istedim. Banyoyu sordum. Molozların altında, depo olarak kullanılan kilisede, bir köşede atıl halde görünce, gerçekten şok yaşadım" diyen Hilmi, "maalesef monte edilmedi" diye ekledi.

Hilmi, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz Perşembe günü Almanya'dan dernek üyesi arkadaşlarımın bazılarıyla huzurevini ziyaret edeceğimi belirtmek için telefon açtım. Yetkili kişi daha önce başkasıydı, şimdi başkası atanmış. Laf arasında bizim küveti sordum. Henüz monte edilmediğini, yeni binaya monte edeceklerini söylediler. Çok üzüldüm. Kızdım. İlgili müdüre kızgınlığımı belirttim. Bir buçuk sene sonra yeni binaya monte edecekleri sözünü alınca, anlayışla karşıladım. Ancak bugün (dün) ziyarete gittiğimde banyonun içinde olduğu durumu, bir köşeye, moloz yığınları altına atılmasını kabullenemedim. Bu banyo yenidir. Fiyatı 8 bin 500 Euro'dur. Daha önce de bir ambulans hediye etmiştim. O dönemdeki Sağlık Bakanı, 'bu ambulans değil' demişti... Şimdi Yeşilyurt Hastanesi'nde kullanılıyor... Emek ve zaman harcayıp bu bağışları topluyorum. Karşılaştığım manzara haliyle beni üzüyor. Yazıklar olsun demek istemiyorum ama zorla beni dedirtecekler..."

"Geçici süreyle depoya kondu"

Lapta Huzurevi Sorumlusu Ayşe Kaya da bu konudaki sorularını yanıtladı ve şunları söyledi:

“Turgay Hilmi, dün huzurevine gelerek yaptığı bağışı görmek istedi. Bağışladığı asansörlü banyo, geçici süreyle depoya kondu. Yeni huzurevi projesi hayata geçene kadar kurmak istemedik. Geniş bir alana kurulması gerekiyor. Odalarımız sınırlı. Yaşlılar alt katta. Yeni binada kullanmak için saklıyoruz. Bağışı değerlendirmediğimiz, bir depoya attığımız düşünülmesin, şu anki eski bina, bu asansörlü banyoyu kullanmaya imkan vermiyor” dedi.

Kaya, huzurevi binasının eski eser kapsamında olduğuna da dikkat çekerek, eski eser kapsamındaki binaya zarar vermemek adına asansörlü banyoyu kuramadıklarını ancak yeni huzurevi projesinde mutlaka kurulacağını açıkladı

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.