1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'HAYAT ÖYKÜNDEN DOLAYI MÜLAYİM DAVRANDIK, BU ŞANSI İYİ KULLAN'
'HAYAT ÖYKÜNDEN DOLAYI MÜLAYİM DAVRANDIK, BU ŞANSI İYİ KULLAN'

'HAYAT ÖYKÜNDEN DOLAYI MÜLAYİM DAVRANDIK, BU ŞANSI İYİ KULLAN'

Lefkoşa’da Fellahoğlu Cep Shop isimli iş yerini mart ve mayıs aylarında iki kez açarak hırsızlık yapan sanık Avni Kansaran, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Kansaran 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

A+A-

Ağır Ceza Heyeti Başkanı Bahar Saner, 21 yaşındaki zanlı Avni Kansaran’a, “Hayat öykünden dolayı sana mülayim davrandık” dedi ve bir de tavsiyede bulundu

Fellahoğlu Cep Shop’u soyarak toplam 16 bin TL değerinde 17 adet cep telefonu çaldığı gerekçesi ile yargılana sanık Avni Kansaran hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada sanığın 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı. Kararda aile birliğinin parçalanmasının suça iten nedenlerden biri olduğu vurgulandı. Başkan Bahar Saner,Kıdemli Yargıç Nüvit Gazı ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyet, sanığın işlediği suçların 7 yıl hapis öngördüğünü ancak aile öyküsünden dolayı sanığa bir şans verdiklerini açıkladı.


KARARDA AİLE ETKİSİ: Lefkoşa’da Girne Caddesi üzerinde bulunan Fellaoğlu Cep Shop isimli işyerine 19 Mart ve 1 Nisan 2013 tarihlerinde iki kez aynı şekilde cam kapıyı kırarak iki kişiden biri olan Avni Kansaran hüküm giydi. Sanık hakkında verilen kararda aile birliğinin parçalanmasının sanığın suç işlemesindeki rolü üzerinde duruldu. Kararı okuyan Yargıç Gazi, sanığın aile birliğinin kumar yüzünden son bittiğini, annesi ile babasının ayrıldıktan sonra farkı kişilerle yeni bir hayat kurduklarını ve 3 çocuklarından 2’sini SOS çocuk yuvasına bıraktıklarını sanığın ise kendi deyimiyle “sokağa atıldığını” söyledi.

ASLINDA 7 YIL: Ceza yasasında sanığın işlediği suçların 7 yıl hapis cezası öngördüğü belirten Gazi, ancak yaşam öyküsünden dolayı 21 yaşındaki genç sanığa bir şans verdiklerini söyledi. Gazi, sanığı mahkûm olduğu davalardan 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.
Kararın ardından Ağır Ceza Heyeti Başkanı Bahar Saner, sanığa hitaben, “hayat öykünden dolayı sana mülayim(yumuşak) davrandık, bu şansını iyi değerlendir” tavsiyesinde bulundu.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.