1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'HAYAT SUYU' BARIŞA CAN VERİR
'HAYAT SUYU' BARIŞA CAN VERİR

'HAYAT SUYU' BARIŞA CAN VERİR

Eroğlu, Türkiye’yle temeli geçen yıl atılan ‘Hayat Suyu Projesi’nin Ada’da yeniden başlaması beklenen müzakerelere ve barışa can vereceğini söyledi.

A+A-

Eroğlu, Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a yılda 75 milyon metreküp içme suyu sağlanmasını öngören ‘Hayat Suyu’ hakkında, “AK Parti döneminde gerçekleştirilen proje Ada’da çok şeyi değiştirir” dedi. Eroğlu, “Bizim de, Güney’in de suya ihtiyacı var. O kadar turistin geldiği ülkede suya ihtiyaç var. O nedenle bu projeye ‘barış suyu’ diyeceğiz. ‘Hayat Suyu’ KKTC’ye ve barışa can verir” diye konuştu. 

ÇAPRAZ GÖRÜŞMELERDE UMUT YOK

Eroğlu, son dönemdeki olumlu açıklamalara rağmen Rum tarafının lideri Nikos Anastasiadis’in müzakere masasına gelmeye direndiğini de söyledi. KKTC lideri, “Direnmesi anlaşma umudunu yavaş yavaş ortadan kaldırıyor” dedi. Eroğlu şöyle devam etti: “Rumlar, dünyayı aldatmayı bırakmalı. Ya açıkça ‘Biz anlaşma istemiyoruz’ diyecekler, ya da ‘Anlaşma isteriz’ deyip masaya gelecekler. Olumlu mesaj veriyorlar ama masaya oturmuyorlar. Anastasiadis BM’nin ortak açıklama şartını ortaya koydu. Kabul ettim, onlar etmedi.” KKTC lideri, BM arabuluculuğunda başlaması öngörülen ‘çapraz görüşmeler’ konusunda da umutsuz olduğunu söyledi.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.