1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HAYATIM MAHVOLDU” DEDİ AMA YARGIÇLARA TEŞEKKÜR ETTİ
“HAYATIM MAHVOLDU” DEDİ AMA YARGIÇLARA TEŞEKKÜR ETTİ

“HAYATIM MAHVOLDU” DEDİ AMA YARGIÇLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Bir daha tövbe;

A+A-

 

Gazimağusa’nın Çanakkale bölgesinde 27 Nisan 2014 tarihinde Narkotik Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda 929 gram  600 miligram ağırlığındaki “sentetik cannabinoid” türü maddeyi tasarrufunda bulundurduğu tespit edilen Hasan Boncuk, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl hapse mahkum edildi.

Boncuk, kararı dinledikten sonra mahkeme salonundan götürülürken çok pişman olduğunu söyledi ve “Ağır Ceza Mahkeme heyetine teşekkür ederim” dedi.

“Hayatım mahvoldu”

Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti üyelerinden kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, İddia makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi. Narkotik Şube’nin 26 Nisan 2014 tarihinde sanık Hasan Boncuk’un Çanakkale bölgesinde gölet yakınlarında uyuşturucu sakladığı yönünde bir ihbar aldığını ve bölgeye giderek yaklaşık 1 kilo ağırlığındaki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi tespit ettiğini söyleyen Güzeler, pusu görevine başlanıldığını ifade etti.

Sanığın 1 gün sonra 27 Nisan 2014 tarihinde bir araç ile  olay yerine geldiğini anlatan Güzeler, içerisinde uyuşturucu madde olan poşeti eline aldığı esnada sanığın narkotik şube ekipleri tarafından suçüstü yakalandığını ve tutuklandığını söyledi. Güzeler, sanığın ilk yakalandığı anda “hayatım mahvoldu”, “beni kim sattı?”, “bir daha beni uyuşturucu işinde görürseniz şerefsizim” şeklinde beyanda bulunduğunu kaydetti.

“Etkin bir ceza gerekir”

Sanığı gerek kendi kabul beyanı gerekse iddia makamının mahkemeye sunduğu olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyleyen Güzeler, yasa koyucunun uyuşturucu suçlarına 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü, bunun da suçun ciddiyetini ve vahametini ortaya koyduğunu söyledi. Uyuşturucunun özelde bireyin genelde ise toplumun moral ve sağlık düzeyini bozduğunu belirten Güzeler, uyuşturucunun toplum içerisinde yaygınlaştığını ve toplumda kolay ulaşılabilir hale geldiğini söyledi.

Gelecek nesiller için ciddi tehlike oluşturan uyuşturucu suçlarına caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiğini söyleyen Güzeler, verilecek olan cezanın sanık için ağır olsa bile toplumu korumak ve toplumda daha büyük acılar çekilmesini önlemek için etkin bir cezanın verilmesinin şart olduğunu dile getirdi.

En ağır uyuşturucu türlerindendir

Huzurlarındaki meselede konu maddenin “sentetik cannabinoid” gibi uyuşturucu türleri arasındaki en zararlı ve en tehlikeli maddeler arasında olduğunu belirten Güzeler,  bireyin beden ve ruh sağlığını bozan ve toplum içerisinde de ciddi bir huzursuzluk yaratan bu tür uyuşturucu suçlarına mahkemelerin müsamaha göstermesinin söz konusu olamayacağını ifade etti.

Şartlı tahliye ile çıkıt, ıslah olmadı…

Sanığın 2012 yılı Kasım ayı içerisinde Kanunsuz uyuşturucu madde alma, tasarruf, verme ve kanunsuz uyuşturucu madde vermeye teşebbüs suçlarından 2 yıl hapse mahkum edildiğini ve şartlı tahliyeden yararlanarak Merkezi Cezaevi’nde tahliye olduktan çok kısa bir süre sonra yine benzer suç ile huzurlarına geldiğini söyleyen Güzeler, bunun da sanığın ıslah olmamış ve uslanmaz bir kişi olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Pişman olması hafifletici neden…

Sanığın pişman olmasını, suçun vahametini idrak etmiş olmasını ve şartlı tahliyesinden kalan sürenin de cezasına ekleneceğini de sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini belirten Güzeler, sanığa amme menfaati açısından uzun süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını söyledi. Güzeler sanığı 6 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Ağır Ceza Mahkeme heyeti başkanı Peri Hakkı’nın sanığın salondan çıkarılma direktifi verilmesinin ardından sanık Hasan Boncuk gergin bir şekilde “teşekkür ederim” diyerek salondan ayrıldı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.