1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVAN BARINAĞINA GIDA VE PARA YARDIMI
HAYVAN BARINAĞINA GIDA VE PARA YARDIMI

HAYVAN BARINAĞINA GIDA VE PARA YARDIMI

Duyarlı vatandaşlar sanayi bölgesindeki hayvan barınağına katkıda bulundu.

A+A-

Duyarlı hayvanseverler Lefkoşa’da bulunan Kıbrıs Türk Hayvanları Koruma Derneği’nin Lefkoşa’da Sanayi bölgesindeki barınağına gıda ve para yardımında bulundu.

Avukat İrem Uygun, banka hesap numaralarına yatırılan paralar ile kendi imkânları çerçevesinde topladıkları 800 TL yanında bir miktar hayvan yemini dün derneğe teslim etti. Teslimat sırasında UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy ve CTP Lefkoşa Milletvekili Özdil Nami de hazır bulundu. 

Avukat Uygun, İskele’de kapatılan barınaktaki hayvanların da Lefkoşa’daki barınağa getirildiğini ve hayvan sayısının arttığını kaydederek, bu nedenle daha fazla katkıya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Barınağın maddi tüm imkansızlıklara rağmen ayakta durduğunu ifade eden Uygun, sağlanan gıdalarla ancak kısa bir süre için hayvanların beslenebileceğine işaret etti. Uygun, kısa bir süre sonra hayvanların beslenebilmeleri için barınağın katkıya ihtiyaç duyacağına dikkat çekerek, vatandaşları katkı yapmaya çağırdı.

Hayvan Refah Yasası komitesinde yer alan Hasan Taçoy ile Özdil Nami’ye kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Uygun, “Burada özverili bir şekilde çok büyük işler başarılıyor. Bu işlere vatandaşlar da katkı koyarsa hayvanlar daha rahat olur ve sıkıntı çekmezler” dedi. 

Burada esas hedefin bir farkındalık yaratıp, topluma bu farkındalığı göstermek olduğunu da anlatan Uygun, dernek yönetiminin gösterdiği özverinin vatandaşlar tarafından da gösterilmesini istediklerini kaydetti.

“Herkesi hayvanlara desteğe çağırıyoruz”

UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Hayvan Refah Yasası’nın hazırlandığı bir dönemde “ötenazi” kelimesine kızıp yaygara yapanları da barınağa davet etti.

Bu kişilerin barınakta yapılan güzel işleri görmesini isteyen Taçoy, elbirliğiyle barınağın daha güzel yerlere taşınabileceğini söyledi. Ülkedeki tüm belediyeleri hayvanlar konusunda daha duyarlı olmaya çağıran Taçoy, “Belediyeler de barınağa biraz olsun katkı yaparsa burada daha iyi şeyler olur. Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve diğer belediyeler de bölgedeki restoranlarla anlaşıp restoranlardan çıkacak ve hayvanların yiyebileceği yemek atıklarını özel kaplarda her gün akşamüzeri barınağa getirirse hayvanlar sadece kuru mama yemekten de kurtulacaktır” dedi.

“Hayvansever olmadan insan sever olunmaz”

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Özdil Nami de barınakta yaşanan duyarlılığa dikkat çekerek, “Burada çok az para ile büyük işler başarılıyor. Bir grup hayvansever kendi yağları ile kavrulmaya çalışıyor” dedi.

Halkı barınağa katkı yapmaya çağıran Nami, KKTCELL cep telefonlarından “abone” yazıp bir boşluk bırakıldıktan sonra “barınak” yazarak 4271’e mesaj atarak hayvanlara katkı yapılabileceğini de belirtti.

AB uyum komitesi olarak geçen yasaları takip edeceklerini de kaydeden Nami, yasaların hayata geçmesinin önemli olmadığını önemli olanın bunların uygulamaya konması olduğunu söyledi.

Nami, “Burada çok ufak maddi katkılar ile çok büyük işler yapılıyor. Bilinmelidir ki hayvansever olmadan insan sever olunmaz” dedi.

“Duyarlı vatandaşlardan destek bekliyoruz”

Kıbrıs Türk Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven ise barınağa yardımda bulunanların yanı sıra Hayvan Refah Yasası’nın yasalaşmasına katkıda bulunan Hasan Taçoy ve Özdil Nami’ye teşekkür etti.

Derneğin maddi sıkıntı çektiğini anlatan Güven, bu konuda duyarlı vatandaşların yanı sıra işadamı ve restoranlardan destek talep etti. 1990 yılında kurulan derneğe vatandaşların destek sağlaması halinde derneğin daha iyi konuma gelebileceğine işaret eden Güven, “Son zamanlarda barınağa bırakılanların çoğu sahipli köpeklerdir. Vatandaşlar lütfen köpeklerine sahip çıksınlar onları sevip bağırlarına bassınlar. Çünkü, onların da duyguları ve hisleri vardır” dedi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.