1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVAN KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEMEYE AND İÇTİM
HAYVAN KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEMEYE AND İÇTİM

HAYVAN KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEMEYE AND İÇTİM

Hayvan kaçakçılığını önlemeye and içtim!

A+A-

SENNAROĞLU: DÖRT YILDIR ÖDENMEYEN SÜT PARALARI GÜNÜNDE ÖDENİYOR

“HAYVAN KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEMEYE AND İÇTİM”

NAİMOĞLU: SÜT FİYATLARI DERHAL GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, dün Mustafa Naimoğlu başkanlığındaki Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği heyetini kabul etti.

BAKAN SENNAROĞLU

Bakanlığın kapılarının üreticiye her zaman açık olduğunu vurgulan Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, hayvancılık sektöründeki sorunları yakından bildiğini ve üreticinin her zaman haklı olduğunu söyledi.
Sennaroğlu, yem fiyatlarına bağlı olarak süt fiyatlarının düzenlenmesi gerekliliği konusunda üreticilerle hemfikir olduğunu belirterek bunun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

DÖRT YILDIR ÖDENMEYEN SÜT PARALARI GÜNÜNDE ÖDENİYOR

Bakanlığa gelmeden önce süt paralarının gününde ödenmesi için verdikleri sözün arkasında durduklarını belirten Sennaroğlu, 4 yıldan beridir gününde ödenmeyen süt paralarının göreve geldikleri günden bu yana düzenli ve gününde ödenmekte olduğunu hatırlattı.

Sennaroğlu, kabulde yaptığı konuşmada hayvan hastalıklarının ortadan kaldırılması ve hayvan kaçakçılığının önlenmesi konusundaki hassasiyetine dikkat çekerek, “Hayvan kaçakçılığını önlemeye ant içtim” dedi.

HELLİM 2015 OCAK AYINDA AB’NE GİRECEK

Sennaroğlu, yapılan çalışmalarla hellim ürünün 2015 yılının Ocak ayında Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden AB’ye gireceğini hatırlatarak, bunun öncesinde AB ile uyumlu hayvan kayıt sistemini devreye koymanın önemine değindi. Sennaroğlu, Bakanlık olarak son günlerde yaptıkları çalışmayla AB’ye uyumlu Hayvan Kayıt Sistemi’ni yeniden devreye koyduklarını söyledi.

NAİMOĞLU

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlu, öncelikle bakan Sennaroğlu’na yeni görevinin hayırlı olması dileklerini iletti. Naimoğlu, Sennaroğlu bakanlığı döneminde bakanlık kapılarının her zaman kendilerine açık olmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Hayvancılık sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları ve çözüm önerilerini de dile getiren Naimoğlu, önümüzdeki dönemde süt fiyatlarının derhal gözden geçirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Naimolu, koyun ve keçi sütünün 2 TL’nin üzerine çıkarılmaması halinde ülkede küçük baş hayvancı kalmayacağını belirtti.

Mazot, elektrik ve ham madde gibi girdi maliyetlerinin yüksekliğinin ortada olduğunu belirten Naimoğlu, 3 yıldır değişmeyen inek sütü fiyatlarında da düzenlemeye gidilmesinin zaruri olduğunu vurguladı.

Küçükbaş hayvan hastalıklarına değinen Naimoğlu, bu konu ile ilgili AB projesi ortaya koyduklarını ve bu projenin sonuçlarının Bakanlıkla işbirliği içerisinde masaya yatırılması gerektiğini söyledi. aralıklara taramalar yapılmasını talep etti.

SÜT BORSASI

Süt borsasının neden olduğu sorunları yıllardır dile getirdiklerini ifade eden Naimoğluları, hem üreticinin hem de imalatçının kaldırılması yönünde hem fikir olduğu şu dönemde süt borsasının tamamen ortadan kaldırılması yönündeki isteklerini de dile getirdi. Süt kotasının yarattığı sıkıntılara da değinen Naimoğlu, kotanın 2 tonla sınırlandırılmasının sürdürülebilir olmadığını söyledi. Naimoğlu, kotanın en az 3 tona çıkarılmasını istedi.

MAZOT DESTEĞİ

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlu, Bakan Sennaroğlu’nun önceki bakanlığı döneminde devreye konan hayvan başına mazot desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, sonraki dönemde hayvan üreticileri için kaldırılan bu desteğin yeniden hayata geçirilmesi, ya da Bakan Sennaroğlu’nun projelerinden biri olan renkli mazot sitemine geçilmesini istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.