1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVANLAR KONTROL ALTINA ALINACAK
HAYVANLAR KONTROL ALTINA ALINACAK

HAYVANLAR KONTROL ALTINA ALINACAK

Gazimağusa Belediyesi tarafından inşasına başlanan hayvan barınağı kısa süre sonra tamamlanacak

A+A-

Gazimağusa Belediyesi tarafından Gazimağusa - Lefkoşa yolu üzerinde yapımına başlanan hayvan barınağı kısa bir süre sonra tamamlanacak.

Barınağın yapımının tamamlanmasıyla kentteki tüm hayvanlar kontrol altına alınabilecek ve köpeklere takılacak çiple denetimleri sıkı bir şekilde yapılacak.

Konu ile ilgili olarak konuşan Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp, hayvan barınağının yapımına başlandığını ve kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

Oktay Kayalp, inşası devam eden hayvan barınağının modüler bir sistemde olacağını ve ihtiyaca göre kapasitesinin artırılacağını anlattı.

Hayvan Refah Yasası kuralları gereği olarak sokaklardaki hayvanların kontrol altına alınması gerektiğini belirten Kayalp, barınağın bu görevi yerine getireceğini dile getirdi.

Oktay Kayalp yapılacak barınakta buna ek olarak hayvan severlerin kendi evlerinde besledikleri hayvanları kayıt altına alma ve onların denetlenmesi ile ilgili çipli sistemi hayata geçirmeyi ön gördüklerini açıkladı.

Kayalp, çipli yöntemle evlerde beslenen köpeklerin sokağa atılmaları durumunda bunun kimin tarafından yapıldığını denetleyebileceklerini söyledi.

Oktay Kayalp barınağın sadece bir hayvan bakım merkezi gibi değil, kentteki tüm hayvanların kontrol edilebilecekleri bir merkez gibi çalışacağını bildirdi.

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.