1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVANSEVERLER TAÇOY'DAN DESTEK İSTEDİ
HAYVANSEVERLER TAÇOY'DAN DESTEK İSTEDİ

HAYVANSEVERLER TAÇOY'DAN DESTEK İSTEDİ

Taçoy, yeni kurulan ve Hayvan Refahı Yasası’nın uygulanması talebiyle temaslarda bulunan,

A+A-

TAÇOY: “ÜLKE GENELİ HAYVAN SEVGİSİ YAYGIN… YAŞANAN BAZI MÜNFERİT OLAYLAR GENELİ KAPSAYAMAZ”

FARAÇ: “HAYVANLARA KARŞI SUÇ İŞLEYENLER ADALETE TESLİM EDİLSİN”

DİPKARPAZ’DA İKİ EŞEĞİN ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETMEK İÇİN İMZA KAMPANYASI SÜRERKEN BAZI ÖRGÜTLER CUMARTESİ LEFKOŞA’DA EYLEM DÜZENLEYECEK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, yeni kurulan ve Hayvan Refahı Yasası’nın uygulanması talebiyle temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Hayvanlara Acil Yardım Derneği (CEFA) Başkanı Figen Bilge Faraç ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Dernek yetkilileri, hayvanlara eziyet edenlerin adalete teslim edilmesini istedi ve cumartesi günü Karpaz’da iki eşeğin öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

“HAYVAN SEVGİSİ YAYGIN…”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy kabulde yaptığı konuşmada, CEFA Derneği Başkanı Figen Bige Faraç ve beraberindeki heyeti kabulünden duyduğu memnuniyeti belirterek, ülkede 2013 yılında yürürlüğe giren Hayvan Refahı Yasası’nda kendisinin de katkısı bulunduğunu kaydetti.

Girne ile İskele Belediyesi’nin hayvan barınağı için arazi talebi bulunduğunu ve bu konuda kendisinin devreye girdiğini belirten Bakan Taçoy, ilgili belediyelere yer tahsisi için Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’yla, ardından da bakanlığa bağlı Orman Dairesi yetkilileriyle görüştüğünü söyledi.

Taçoy, ülke genelinde hayvan sevgisinin yaygın olduğunu ve hemen hemen her evde bir evcil hayvan bulunduğu ifade ederek, yaşanan bazı münferit olayların geneli kapsayamayacağını belirtti.

Bakan Taçoy, Hayvan Refahı Yasası’nda bazı eksikliklerin olabileceği ve bununla ilgili gerekli düzeltmelerin ilgili örgütlerinin katkılarıyla hayata geçebileceğini ifade etti.

Bakan Taçoy,  hayvan sevgisinin çocuklara küçük yaşlardan itibaren kazandırılmasında devlet belediye ve sivil toplum örgütlerine öenmli görevler düştüğünü de söyledi.

FARAÇ: “HAYVANLARA KARŞI SUÇ İŞLEYENLER ADALETE TESLİM EDİLSİN”

CEFA Başkanı Figen Bilge Faraç ise, ülkede son günlerde hayvanlara karşı yapılan şiddeti endişe ile izlediklerini dile getirerek, söz konusu davranışların insanları hayvan hakları ve doğadan uzaklaştırmakta olduğunu savundu.

Hayvan refahı konusunda başta Meclis ile Hükümet olmak üzere tüm duyarlı örgüt ve bireylere önemli görevler düştüğünü ifade eden Faraç, yürürlükteki “Hayvan Refahı Yasası”na rağmen hayvanlara yönelik şiddetin devam ettiğini belirtti.

Yetkililere, hayvanlara karşı suç işleyenlerin adalete teslim edilmesini yönünde çağrı yapan Faraç, “hayvanları öldüren, işkence çektiren, tecavüz edenlere karşı gerekli cezaların verilmesini” istedi.

İMZA KAMPANYASI VE CUMARTESİ EYLEM

Bu yönde bir takım adımlar atan derneğin tüm dünyada imza kampanyası başlattığını da belirten Faraç, attıkları adımın ülkeyi karalamak için değil uygarlığa yakınlaştıma amacıyla atıldığını kaydetti.

Faraç, hayvan hakları çatısı altında birleşen örgütlerin 7 Şubat Cumartesi günü saat 14.30’da Dereboyu’ndan Meclise yürüyüş eylemi gerçekleştireceğini de söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.