1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'HEDEF 500 ÇOCUK'
'HEDEF 500 ÇOCUK'

'HEDEF 500 ÇOCUK'

SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devretmeye hazırlanan Erdil Nami’ye Hermann Gmeiner Academy Onur Belgesi ve Nişanı verildi.

A+A-

SOS Çocukköyü Derneği, Yönetim Kurulu Başkanlığını devretmeye hazırlanan Erdil Nami’ye Hermann Gmeiner Academy Onur Belgesi ve Nişanı verildi.

Bölgede en hızlı şekilde gelişip nüfusa oranla en iyi bağış ve yardım toplayan Kuzey Kıbrıs SOS Çocukköyü Derneği’nin 17 yıldan beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Erdil Nami’ye Genel Sekreter Yardımcısı Michael Poeltl imzalı bir teşekkür mektubu gönderilirken SOS Çocukköyü Onursal Başkanı Helmut Kutin’in imzasıyla Hermann Gmeiner Academy Onur Belgesi ve Nişanı takdim edildi.

Erdil Nami, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan yüzlerce çocuğa yardım eli uzatan Kuzey Kıbrıs SOS Çocukköyü Derneği’nin toplumun desteğini beklediğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs SOS Çocukköyü Derneği’nin 1993 yılında kurulduğu ve 1996 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Erdil Nami, desteğini halktan alan bir sivil toplum kuruluşu olan derneğin “2. Dünya Savaşı” sonrasında Avusturya’nın Innsbruck kentinde kurulduğunu belirtti.

“2. Dünya Savaşı”nda yaşamını kaybeden kişilerin çocuklarına sahip çıkan genç bir doktor olan Hermann Gmeiner’in Imst kasabasında inşa ettiği evde kendi imkanlarıyla işe başladığını vurgulayan Nami, SOS Çocukköyü Derneği’nin 130 ülkede 500’e yakın çocuk köyü ve 500 milyon Euro yıllık fonuyla, Birleşmiş Milletler’den sonra ikinci en büyük kuruluş olduğunu kaydetti.

İşe 7 ev ve ana okulla başladıklarını vurgulayan Erdil Nami, bugün 13’e çıkan ev sayısı ve Girne Gençlik Evi ile 111 çocuğa aile temelli bakım verilmesi yanında “Aile Güçlendirme Projesi” kapsamında 50 aileye ve 130 çocuğa yardımda bulunulduğunu vurguladı.

KKTC olarak tam üye sıfatıyla Avusturya’nın Innsbruck kentinde dört yılda bir düzenlenen toplantıya katıldıklarını belirten Erdil Nami, Güney Kıbrıs’ın engellerine rağmen, Avusturya Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ile bir araya gelme fırsatı buldukları ve hatta sarayda dahi ağırlandıklarını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs SOS Çocukköyü Derneği’nin Doğu Avrupa Coğrafyası içerisinde yer aldığı ve bölge müdürlüğünün Saray Bosna’da olduğunu söyleyen Nami, Yönetim Kurulu’nun dokuz kişiden oluştuğu ve biri başkan olan beş üyenin üç yılda bir yapılan seçimle göreve geldiğini belirtti.

Eğitim ve Çalışma Bakanlığı’ndan birer üye ile iki üyenin de Innsbruck’tan geldiğini ifade eden Erdil Nami, Yönetim Kurulu’nun üç ayda bir toplandığını dile getirdi.

Dünyada 2020 yılı için 100 bini çocuk köylerinde 900 bini aile desteği ile olmak üzere toplamda 1 milyon çocuğun bakımının yapılmasının hedeflendiğini vurgulayan Nami, KKTC’de en az 500 çocuğa yardım eli uzatmayı amaçladıklarını kaydetti.

Aile Güçlendirme Projesi’yle para dışında her türlü yardımı yaparak aileleri yıkılmaktan kurtardıklarını belirten Nami, evleri tamir ettirip, işsiz ailelere iş de bulduklarını söyledi.

Yardım edilecek çocuk sayısını 500’e çıkarmayı amaçladıkları, ancak bu amaca ulaşabilmek için ekstra yatırımlar gerektiğini vurgulayan Nami, SOS Çocukköyü Derneği’nin yardım, bağışlar ve devlet desteği ile ayakta dururken para kazanabilmesi için herhangi bir mekanizma olmadığını ifade etti.

SOS Çocukköyü Derneği’nin 4.5 milyon TL bütçesi olduğu ve devletin her yıl bu bütçenin %15 kadarına denk gelen 800 bin TL yardım yaptığını söyleyen Erdil Nami, her çocuk için asgari ücretin yarısı kadar yapılan devlet katkısının iki katına çıkarılması halinde bunun bütçenin %33’üne denk geleceğini vurguladı.

Fon Geliştirme Bölümü’ne büyük görevler düştüğünü ve bütün yıl çeşitli organizasyonlarla bağış ve yardım toplandığını dile getiren Nami, görev yaptığı sürede derneğin %26’dan %56 kendi kendine yeterlilik oranına çıkarıldığını kaydetti.

Her yıl çocuk sayısı ve masrafların arttığını belirten Nami, derneğin toplum desteğine şiddetle ihtiyacı olduğunu söyledi.

Nami, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın çocuklara yardım eli uzatan SOS Çocukköyü Derneği’nin toplumun malı olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.