1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEM CİNAYET HEM DE TECAVÜZE TEŞEBBÜSTEN YARGILANACAK!
HEM CİNAYET HEM DE TECAVÜZE TEŞEBBÜSTEN YARGILANACAK!

HEM CİNAYET HEM DE TECAVÜZE TEŞEBBÜSTEN YARGILANACAK!

çubukla defalarca vurup...

A+A-

Bafra’da, 16 yaşındaki Hollandalı turist kıza cinsel ilişki teklifinde bulunan ve reddedilmesinin ardından kızın başına demir çubukla defalarca vurup ağır yaralayan 18 yaşındaki Hamit Yılmaz, cezaevine gönderildi.

Ahmet İLKTAÇ

İskele’ye bağlı Bafra köyünde 2 Mayıs 2017 tarihinde turizm bölgesinde bulunan bir otelin sahilinde yürüyüş yapan 16 yaşındaki Hollandalı turist L. C. B.’ye tecavüz etmek için başına inşaat demiri ile defalarca vurarak ağır şekilde yaralayan Bafralı 18 yaşındaki Hamit Yılmaz, 10 gün süren tutukluluğunun ardından dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Zanlı mahkeme emri gereği yargılanmaya başlayıncaya değin 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan’ın huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli Polis Memuru Ahmet Köse’yi tanık olarak dinletti.

Tanık polis Ahmet Köse, zanlı aleyhine başlatılan “Adam Öldürmeye Teşebbüs”, “Ağır Yaralama”, “Cinsel Tecavüze Teşebbüs”, “Cinsel Saldırı”, “Ciddi Darp” ve “Tecavüzkâr Alet Taşıma” ile ilgili soruşturmalarının tamamlandığını söyledi.

Polis memuru, zanlının işlediği suçun çok ağır bir suç olmakla birlikte ada genelinde de halk arasında tedirginlik ve infial yarattığını kaydetti.

Zanlının tutuksuz yargılanması halinde, bu tedirginlik ve infialden etkileneceğinin muhtemel olduğunu ifade eden Ahmet Köse, bu bağlamda zanlının yargılanmaya başlayıncaya değin 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlayan tahkikat memuru, zanlının Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağını, toplanan emare ve şahadet ışığında zanlının mahkûm olma olasılığının çok yüksek olduğunu açıkladı.

Zanlı da hakkında istenen teminat şartlarına itiraz etmedi.

Yargıç Umut İnan zanlının yargılanmaya başlayıncaya değin 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.