1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEM KAÇAK HEM UYUŞTURUCU İDDİASI!
HEM KAÇAK HEM UYUŞTURUCU İDDİASI!

HEM KAÇAK HEM UYUŞTURUCU İDDİASI!

Hem kaçak hem uyuşturucu iddiası!

A+A-

 Didem MENTEŞ

Gönyeli'de 25 Mart tarihinde şüphe üzerine tasarruflarında yapılan aramada 1 gram 273 miligram Sentetik Cannabionid  (Bonzai) türü uyuşturucu madde tespit edilen, isimlerinin baş harfleri Ö.D. ve H.Y. olan şahıslar tutuklandı. 2015 yılından beridir KKTC'de kaçak olarak yaşayan her iki zanlı dün mahkemeye çıkarılarak, davaları görüşülünceye dek 2 ayı geçmeyen bir süre Merkezi Cezaevine gönderildi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde Ceza Davaları Yargıcı Musa Avcıoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, iddia makamında Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı Atilla Etkin ve zanlılar şahsen hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli Polis Çavuşu Mehmet Bayram'ı mahkemeye tanık olarak dinletti.

KKTC’de kayıtları yok

Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek, meseleyle ilgili olguları aktardı. Zanlıların 'uyuşturucu alma, verme ve tasarruf' suçlarıyla, ayrıca, KKTC'de izinsiz ikamet etmek ile ilgili tutuklandıklarını açıkladı. polis Çavuşu, 25 Mart günü Gönyeli'de zanlıların üzerinde bir arama yapıldığını, yapılan aramada zanlı Ö.D'nin tasarrufunda 1 gr 36 mg ağırlığında, zanlı H.Y.'de ise 37 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını söyledi. Meseleyle ilgili soruşturma kapsamında zanlı Ö.D'nin 27 Ocak 2015, zanlı H.Y'nin ise 8 Eylül 2015 tarihinden itibaren ülkede kaçak olduğunu belirten Mehmet Bayram, her iki zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiklerini belirtti. Bayram, olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların KKTC vatandaşı olmayıp kaçak bulunmaları nedeniyle 2 ayı aşmayan bir süre cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Cezaevine gönderildiler

Savcı Etkin de söz konusu suçların Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına giren suç türlerinden olduğunu, zanlıların ilerde yargılanmaktan kaçmaması için 2 ayı aşmayan bir süre cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Yargıç Musa Avcıoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlıların davalarında hazır bulununcaya kadar 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi'ne gönderilmelerine emir verdi.

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.