1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEM ÖDEMEZLER HEMDE AYRIMCILIK YAPARLAR
HEM ÖDEMEZLER HEMDE AYRIMCILIK YAPARLAR

HEM ÖDEMEZLER HEMDE AYRIMCILIK YAPARLAR

Hem Ödemezler Hemde Ayrımcılık Yaparlar;

A+A-

Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen burs paralarının ödenmemesinin yanısıra burslarda ayırımcılık yapılması tepkilere neden oluyor. Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan evrakların Maliye Bakanlığına gönderildiği ifade edilirken, ancak burs paralarının Maliye Bakanlığı tarafından ödemelerinin henüz yapılmadığı dile getiriliyor. ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIZ Burs paralarının ödenmemesi nedeniyle kötü bir durum ile karşı karşıya kaldığını söyleyen birçok öğrenci ve öğrenci […]

Taner Ulutaş'ın Detay Gazetesi'ndeki köşesinde burs konsunu ele aldı, Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen burs paralarının ödenmemesinin yanısıra burslarda ayırımcılık yapılması tepkilere neden oluyor.

Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan evrakların Maliye Bakanlığına gönderildiği ifade edilirken, ancak burs paralarının Maliye Bakanlığı tarafından ödemelerinin henüz yapılmadığı dile getiriliyor.

ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIZ

Burs paralarının ödenmemesi nedeniyle kötü bir durum ile karşı karşıya kaldığını söyleyen birçok öğrenci ve öğrenci velileri, bu gecikmenin nedenlerinin bakanlık tarafından açıklanması gerektiğine de vurgu yapıyor.

AS TV’de yayınlanan akşam üzeri programına telefoniyen katılan ve mesaj gönderen birçok öğrenci ile öğrencilerin velileri burs paralarının ödenmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtirken, Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında yaşanan koordine eksikliğinin zararını kendilerinin yaşamaması gerektiğini belirttiler.

ARALIK AYI BURSLARI KISA SÜRE SONRA ÖDENECEK

Eğitim Bakanlığında danışmanlık görevi yapan Osman Erçiner, gönderdiği mesajda, Bursların işlemleri tamamlandı, Maliye bakanlığı ücretleri ödeyecek. Başvuru Maliye Bakanlığına yapılmalı. Aralık ayı bursları kısa bir süre içerisinde yeni bütçeden ödenebilecektir açıklamasında bulundu.

DOSYAMI BİLE GÖRMEDEN GERİ ÇEVİRDİLER

Burs paralarının yanısıra ihtiyaçlı olmalarına karşın burs verilmeyen öğrenciler de ayrımcılık yapıldığını dile getirerek yapılanlara tepki gösteriyor.

Akşam Üzeri programına mesaj gönderen isminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci, iyi akşamlar. Ben DAÜ‘de Uluslararası Ticaret ve İşletme Bölümü öğrencisiyim. Annem ev hanımı babam da emekli. Kardeşimda DAÜ’de okuyor. Bölümüm ihtiyaç fazlası olduğu için devletten destek bursu alamıyorum. Fakat benimle ayni bölümde okuyan arkadaşım bu dönem burs almaya başladı. Tekrardan ben burs için başvurdum ve dosyamı bile görmeden beni geri çevirdiler. Lütfen bana bu durumda yadımcı olunsun. Ben hakkım olmayan bir şey istemiyorum ifadesinde bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.