1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEP AYNI MANZARA
HEP AYNI MANZARA

HEP AYNI MANZARA

Eğitim yılının başlamasına çok az bir zaman kala, okullardaki inşaat çalışmaları hala devam ediyor Okullarda her eğitim-öğretim yılı öncesinde rastlanan bildik tablolara bu yıl da rastlandı. Okulların kapanmasının hemen ardından başlaması gereken onarım v

A+A-

Girne bölgesinin güzide okullarından olan şehir merkezindeki Anafartalar Lisesi’nde başlayan onarım ve tamiratların eğitim-öğretim yılı başında bitirilmesi zor gözüküyor.  Tamiratların niçin son ana bırakıldığı konusunda değerlendirme yapan eğitimci Ziya Tüzel, “Bu işleri hala bir plan program dahilinde yapmayı beceremiyoruz” dedi.

“PLAN PROGRAM YOK”
Tüzel konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Okullarımızın kapanış tarihi belli, Haziran ayının başında okullar kapanıyor. Bu tamiratların olacağı da önceden belli, bunu okullar kapandığı an başlatmak yerine neredeyse iki ay sonra Temmuz ayının sonunda başlatmanın alemi var mı? Okulun bahçesi ve içi inşaat alanına döndü. İki hafta sonra öğretmenlerimiz okula gelecekler ardından sonraki haftada ise öğrencilerimiz. Bu inşaat durumu iki haftaya kadar bitecek mi? Hiç zannetmiyorum, yaşanan plansızlığın ceremesini öğrenci ve öğretmenler çekiyor ne yazık ki.

“AÇILIŞ İLERİYE DOĞRU ERTELENEBİLİR”
Tamam, ortaya bir hükümet krizi çıktı, eski hükümet ayrıldı geçici bir hükümet geldi ama bu işler uzun vadeli bir programın sonucu olmalı artık. En kötü ihtimal yetiştiremeyince eğitim-öğretim yılının açılışını ileriye doğru erteleyecekler. Biz artık bunların yaşanmaması için tedbirlerin önceden alınarak her şeyin zamanında ve bir plan program çerçevesi içinde yapılmasını arzu ediyoruz.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.