1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''HEP BİRLİKTE YANINIZDAYIZ''
''HEP BİRLİKTE YANINIZDAYIZ''

''HEP BİRLİKTE YANINIZDAYIZ''

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, bütün süreçlerde olduğu gibi, bugün de Anavatan Türkiye’nin, Kıbrıslı Türklerin her zaman yanında olduğuna işaret ederek, Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin Anavatan Türkiye’yle el birliği, gönül birliğiyle sürdüğün

A+A-

MECLİS BAŞKANI BOZER, ATALAY, İSEN VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ.

BOZER: “KIBRIS TÜRK HALKININ MÜCADELESİ  ANAVATAN TÜRKİYE’YLE EL BİRLİĞİ, GÖNÜL BİRLİĞİYLE SÜRÜYOR”

ATALAY: “TÜRKİYE OLARAK HEP BİRLİKTE YANINIZDAYIZ, KKTC’YE KATKI KOYMAYA HAZIRIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, bütün süreçlerde olduğu gibi, bugün de Anavatan Türkiye’nin, Kıbrıslı Türklerin her zaman yanında olduğuna işaret ederek, Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin Anavatan Türkiye’yle el birliği, gönül birliğiyle sürdüğünü söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde KKTC’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Temsilcisi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, TC Dışişleri Bakanı Temsilcisi Müsteşar Yardımcısı Hasan Göğüş ile beraberlerindeki heyeti kabul etti.

BOZER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer kabulde yaptığı konuşmada, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın Kıbrıslı Türklerin en önemli bayramlarından biri olduğuna işaret etti.

Kıbrıs Türklerinin 1974 önce yaşadığı sıkıntılara değinen Bozer, Kıbrıslı Türklerin, Barış Harekatı’ndan bu yana huzur ve güven içerisinde yaşadığını, daha sonra da KKTC devletinin kurulmasıyla bir devlet çatısı altında bulunduklarını kaydetti.

Bütün süreçlerde olduğu gibi, bugün de Anavatan Türkiye’nin, Kıbrıslı Türklerin her zaman yanında olduğuna işaret eden Bozer, Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin Anavatan Türkiye’yle el birliği, gönül birliğiyle sürdüğünü söyledi.

“MİLLİ, MÜŞTEREK DAVA…”

Kıbrıs Türk halkının haklı davasının, Anavatan Türkiye’yle milli, müşterek dava olduğuna işaret eden Hasan Bozer, Atalay ve beraberindeki heyetin KKTC’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

KKTC’nin sonsuza dek yaşatılması temennisinde bulunan Bozer, ülkenin her geçen gün geliştiğini ve ülkeyi daha ileri taşımanın görevleri olduğunu vurguladı.

KKTC’de Anavatan Türkiye sayesinde hızlı bir kalkınma yaşandığına işaret eden Hasan Bozer, milli dava savunulurken, güçlü ekonomisi olan ve ayakları üzerine sağlam basan bir KKTC’nin kendilerine güç katacağını belirtti.

Hasan Bozer konuşması sonunda tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de şükranlarını sundu.

ATALAY

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayarak, “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı sadece Kıbrıs Türk halkının değil, hepimizin bayramı” dedi.

Daha nice bayramların hep birlikte kutlanması temennisinde bulunan Atalay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerindeki Türk dünyasının katılımının sevindirici olduğuna dikkat çekti.

20 Temmuz 1974’ün Kıbrıs Türklerini özgürlüğüne kavuşturduğunu, devletin kurulmasının başlangıcı olduğunu belirten Atalay, Anavatan Türkiye’nin, garantörlüğün verdiği hukuki yetkiden yararlanarak, Kıbrıslı Türkleri özgürlüklerine kavuşturduğunu, yoksa Kıbrıs Türklerinin çektiği acıların devam edeceğini anlattı.

KKTC’nin son yıllarda gösterdiği gelişime dikkat çeken Atalay, KKTC’nin daha da gelişeceğini ve bugünden daha geriye asla gitmeyeceğini vurguladı.

“HER TÜRLÜ DESTEK VE KATKIYI VERMEYE HAZIR”

Beşir Atalay, Türkiye’nin Kıbrıs’ı milli dava olarak kabul ettiğini, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her türlü destek ve katkıyı vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Bugün TRT ve BRT arasında imzalanan protokole de değinen Beşir Atalay, TRT çatısı altında BRT’de çok büyük gelişme olacağına işaret etti.

28 Temmuz’da yapılacak seçimin hayırlı olmasını ve seçimler sonucunda gerekli enerji ve sinerjinin yaratılmasını da temenni eden Atalay, TC ve KKTC arasındaki ekonomik programın yürütülmesinin önemine değindi.

Şu anda görev yapan geçici hükümetin ekonomik programı başarıyla yürüttüğüne dikkat çeken Atalay, KKTC’nin güçlenmesi için bundan sonra da ekonomik programın hassasiyetle yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Beşir Atalay, “Türkiye olarak hep birlikte yanınızdayız, KKTC’ye katkı koymaya hazırız” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.