1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYORUZ
HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYORUZ

HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYORUZ

Hükümetin vatandaşa 13’üncü maaşı hâlâ daha ödememesi, Girne esnafına da darbe vurdu

A+A-

Elmas TOKAY

Girne esnafı, hükümetin 13’üncü maaşı ödeme konusundaki belirsizliğine tepki gösterdi. Son yıllarda turistten yana yüzü gülmeyen Girne esnafı, vatandaşın ise her yıl aldığı 13’üncü maaşla alışveriş yaptığına dikkat çekerek, 2016'nın ilk ayında, son yılların en kötü dönemini yaşadıklarını belirtti.

Esnaf, Girne'de küçük iş yeri olan herkesin, her geçen gün kötüye gittiğini belirtti.

Esnaf ne dedi?

Derya Koral:

“Durum çok kötü, birçok vatandaş alışveriş için 13’üncü maaşı bekliyor. Bu yılki bu belirsizlik, piyasayı çok etkiledi. Turist sayısı günden güne azalıyor ve birçok esnaf, yerli vatandaşın 13’üncü maaşını bekliyor. Her yıl günden güne daha da kötüye gidiyoruz. Dileğimiz en kısa zamanda maaşların ödenmesi.”

Senol Vardar:

“6 yıldır bu bölgede esnafım. İlk kez bu kadar kötü bir sezon geçiriyoruz. Geçen yıla kadar, birçok ülkeden farklı müşterilerimiz vardı. Özellikle İsrail’den gelen turistler iyi alışveriş yapıyordu. Vatandaş ise bu dönemde 13 maaş ile alışveriş yapıyor. Hem artık turist sayısı azaldı, bir de 13’üncü maaşın ödenme belirsizliği, piyasayı mahvetti. Gerçekten çok zor bir dönem geçiriyoruz. Bu belirsizlik çok üzücü.”

Kıymet Balkaç:

“Bu bölgenin 40 yıllık esnafıyım ilk kez böyle kötü bir dönem yaşıyoruz. Bu sene piyasa çok durgun. Genel olarak tüm yıl durgun geçti ve her yıl 13’üncü maaş buralara az da olsa bir hareket getirirdi. Şu an durum kötü, 13’üncü maaşın ödenip ödenmeyeceği de belirsiz. Bu esnaf nereye kadar dayanır bilmiyorum.”

Uğur Tole:

“Hükümetin ödeyeceği 13’üncü maaş buradaki esnaf için önemli. Yabancı müşterilerim de var ancak yerli halk her yıl bu dönemde 13’üncü maaşı alınca alışveriş yapardı ve bu esnafa iyi para bırakırdı. Gidişat belirsiz, hükümet bu esnafı hiç düşünmüyor. Eminim sadece bu bölge esnafı değil, ülkedeki tüm esnaf 13’üncü maaştan ümit beliyor. Umarım en kısa zamanda ödenir ve bir az oldun bu esnafın yüzü güler.”

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.