1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER HAFTA BİRİNİN EVİNDE!
HER HAFTA BİRİNİN EVİNDE!

HER HAFTA BİRİNİN EVİNDE!

Vatandaşın tepkisi git gide büyüyor!

A+A-

 

Güzelyurt’a bağlı Akçay’da vatandaşlar, birçok kişinin kümes hayvanlarını telef eden başıboş köpeklerin yetkililer tarafından toplanarak, barınaklara yerleştirilmesini istedi.

Akçay köyünde dolaşan başıboş köpekler, evlerde beslenen kümes hayvanlarına musallat oldu.
Her hafta köy sakinlerinin birinin evine girip hayvanları telef eden köpekler, için önlem alınmaması vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Köy halkı, başıboş köpek saldırılarından artık usandıklarını ancak ne yapmalarını gerektiğini bilmediklerini söyledi.

Tavuk, tavşan, civciv ve kumru gibi kümes hayvanlarına saldıran köpekler, üreticileri de zarara uğratıyor.

Köy sakini Ümit Aykanat, başıboş köpeklerin 19 tavuk ve bir horozunu telef ettiğini söyledi. Aykanat, köpeklerin yan komşusunun 10 tavşanını parçaladığını belirtti.

Aykanat, köpeklerin köyde 15’ten fazla kişiye ait kümese girdiğini ifade ederek, kendi hayvanlarının da telef edilmesinin ardından hemen polise gittiğini söyledi.

Ümit Aykanat, polise dilekçe yazdıktan sonra kaymakamlığa başvurduğunu belirterek, zararının ödenmesi için zarar formu doldurulduğunu ve zarar tespitinin yapılmasının ardından ödeneceğini ifade etti. Aykanat, zararının 500 TL olduğunu belirterek, başıboş köpeklerin köyden toplanmasını istedi.

Nezif Tekyaprak da dört gün arayla kümesine giren köpeklerin, 18 tavuk, 15 civciv, 4 kumru ve 10 tavşanını telef ettiğini söyledi. Yaklaşık 750 TL’lik zararı olduğunu söyleyen Tekyaprak, “Köylüler olarak artık bu sokak köpekleriyle baş edemiyoruz” dedi.

Kümese giren köpeklerden birini yakalayan Tekyaprak, diğer üç köpeği yakaladıklarında belediye veya Hayvan Severler Derneği’ne vereceklerini söyledi.

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.