1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER YER KARANLIK
HER YER KARANLIK

HER YER KARANLIK

Türkiye’nin katkılarıyla yapılan ve Girne-Lefkoşa anayoluna güzel bir görünümle birlikte sürüş güvenliği de getiren lambalar, elektrik borcu gerekçesiyle aylardır yanmıyor

A+A-

Girne-Lefkoşa anayolundaki aydınlatma lambalarının yarısından fazlası aylardır çalışmıyor. Türkiye Cumhuriyeti yardımlarıyla 2011 yılında başlayan ve 2 milyon 200 bin TL’ye mal olan aydınlatma lambalarının, Kıb-Tek’e olan borcun ödenmediği gerekçesiyle elektrik akımının kesildiği öğrenildi. Kuzey Kıbrıs’ın turizm başkenti olan Girne’ye ulaşımı sağlayan anayola güzel bir görünümle birlikte sürüş güvenliği de getiren lambaların sönmesi, her yerin karanlığa bürünmesine neden oldu.
Star Kıbrıs’a konuşan El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, aydınlatma sorununun 2 aydır devam ettiğini doğruladı. Cesurer, anayollardaki kesik elektrikler için herhangi bir müracaat olmadığını vurgulayarak, “Girne-Lefkoşa anayolundaki kesik elektrikler kimsenin umurunda değil” şeklinde konuştu. Kıb-Tek’in şu anki mali yapısı hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulunan Cesurer, tüm tahsilatın yakıt alımına gitmesinden dolayı kurum çalışanları ve emeklilerin Ağustos maaşlarını alamadığını belirtti.

 

MİLYONLAR HARCANMIŞTI: Gönyeli Çemberi-Girne ve Girne-Alsancak arasını kapsayan 24 kilometrelik güzergâha 2 milyon 200 bin TL maliyetle aydınlatma yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Yardım Heyetinin katkılarıyla yapılan aydınlatma çalışmaları sonucu Girne-Lefkoşa anayolu güzel bir görünüme kavuşmuştu. Ancak aylardır ödenmeyen borçlar nedeni ile yolun yarısı yine ışıksız kaldı.

KESİK VEYA DEĞİL KİMSE UMURSAMIYOR: El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer,aydınlatma sorununun 2 aydır devam ettiğini söyledi. Star Kıbrıs’a konuşan Cesurer, anayollardaki aydınlatmanın karayolları dairesinin sorumluluğunda olduğunu belirterek, yolun bazı kısımlarındaki sayaçların borcundan dolayı kapatıldığını açıkladı.Cesurer, anayollardaki kesik elektrikler için herhangi bir müracaat olmadığını vurgulayarak, Kesik elektrikler kimsenin umurunda değil” şeklinde konuştu.

MAAŞLARIMIZI ALAMADIK: Cesurar, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) çalışanlarının ve emeklilerinin bu ay maaş dahi alamadıklarını ifade etti. “Kıb-Tek’in yakıt alacak parası dahi yok” diyen Cesurer, bankalardan kredi çekildiğini ve parayla yakıt alındığını söyledi.

PAZARTESİ BAŞLIYORUZ: Kıb-Tek’in 400 Milyon TL alacağı olduğunu; bunun 90 Milyon TL’sinin belediyelere ait borçlar,100 milyon TL’sinin devlete ait kurumlar ve geri kalan kısmının ise özel işletmelere ait borçlar olduğunu ifade eden Cesurer, “Alacağımız var ama zor durumdayız. Bundan böyle bedava elektrik devri kapandı. Pazartesinden itibaren borçluların elektriklerini kesmeye başlayacağız” dedi.

YA TÜM ÜLKE YA DA BORÇLULAR: Devlet kurumlarının elektrik borçlarını ödemediğini, sorunun devam ettiğini ifade eden Cesurer sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes süre istiyor ama ödemeler yapılmıyor. Bazı kurumlar, elektrik için bütçe ayrılmadığını söylüyor. Oysaki 2013 yılı bütçe görüşmelerinde elektrik borçlarına ait bilgiyi ilgili yerlere sunmuştuk. Bazı şeylerin yerine oturması için harekete geçmemiz gerekiyor. Kıb-Tek’e düzenli ödeme yapanların karanlıkta kalmaması için borçlulara gereken işlem yapılacak. Yoksa tüm ülke karanlığa gömülecek.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.