1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HERKES ŞOKTA
HERKES ŞOKTA

HERKES ŞOKTA

Herkes şokta

A+A-

Gazimağusa Hastanesi’nde görevli hemşirenin, İngiltere’den gelen amcasını, bir doktorun imzasını taklit ederek hastaneye yatırdığı, başka bir doktorun imzasıyla da taburcu ettiği iddia edildi

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Devlet Hastanesi dün şok bir iddia ile sarsıldı. İsminin baş harfleri E.Z olan hemşirenin, İngiltere’den ülkemize gelen ve sigortası bulunmayan amcasını, A.A. adlı bir doktorun imzasını taklit ederek hastaneye yatırdığı, bir gün sonra ise M.A. isimli doktorun imzasını taklit ederek taburcu ettiği iddia edildi.

Elde edilen bilgilere göre geçtiğimiz Cuma günü İngiltere’den gelen amcasını hastaneye yatırmak isteyen E. Z. isimli hemşire, amcasının sigortasız olması ve hastane kartının bulunmaması üzerine, doktor A.A.’nin imzasını taklit ederek servise yatmasını sağladı. Ertesi gün ise Doktor M.A.’ın imzasını taklit ederek amcasını servisten taburcu eden hemşire, bu süre içerisinde tıpkı bir doktor gibi hastaya tedavi programını uyguladı.

Doktor hayatının şokunu yaşadı

Olayın ortaya çıkması ise en az olay kadar ilginç. Olayın kahramanı hemşire ile aynı serviste çalışan fakat farklı vardiyada görev alan başka bir hemşire, hastaya verilen reçetenin üzerinde imzasını gördüğü doktor A.A.’yi arayıp, ne yapacaklarını sordu. Bunun üzerine, büyük bir şaşkınlık yaşayan doktor, “ben servise öyle bir hasta yatırmadım ki” diyerek, durumu hastane yönetimine bildiridi.

Hastane yönetimi olayı doğruladı

Diyalog muhabirinin ulaştığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bir yetkili, olayın bilgilerine geldiğini ve doğru olduğunu belirterek, gerekli araştırmaların yapılacağını ve ilgili kişinin suçlu bulunması halinde soruşturma açılacağını, ayrıca olayın polise intikal ettirileceğini ifade etti.

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Topal, yurt dışından yeni geldiğini ve olayın kendisine henüz yeni aktarıldığını belirterek, gerekli araştırmayı yapmadan ve tarafları dinlemeden her hangi bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Topal “kesin bir sonuca ulaşmadan birini karalamanın doğru olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.