1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HERKESİ YASA BOĞDU!
HERKESİ YASA BOĞDU!

HERKESİ YASA BOĞDU!

Karın ağrısı ve kusma şikayeti ile gittiği Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde

A+A-

Karın ağrısı ve kusma şikayeti ile gittiği Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde beyin tümörü teşhisi konulan minik Artemis önceki gün geçirdiği ameliyatın ardından kaldırıldığı yoğun bakım servisinde dün sabah hayatını kaybetti

AMELİYAT OLDU, BİR GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ: Alayköy’de oturan Mustafa-Tijen Akyol’un 2 çocuğundan biri olan 2.5 yaşındaki Artemis Akyol’a salı günü gittiği Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde beyin tümörü teşhisi konuldu, acil ameliyata alındı. Artemis ameliyatın ardından kaldırıldığı yoğun bakım servisinde dün sabah hayatını kaybetti

BAŞKA DOKTOR FARK ETTİ: Baba Mustafa Akyol, doktorunun Artemis’in hastalığını zamanında teşhis edemediğini ve tedavisine geç kalındığı için yaşamını yitirdiğini iddia etti. Acılı baba Mustafa Akyol, “Oğlumun hastalığını Dr. Banu Sadıkoğlu fark etti. Kendi doktoru ise ‘çocukta virüs var’ diyerek günlerce bizi oyaladı. Oğlum zamanında müdahale edilemediğinden kurtarılamadı” dedi

GÖZYAŞLARI SEL OLDU: Artemis Akyol, Alayköy Mehmetçik Camii’nde dün kılınan öğle namazının ardından gözyaşları içinde Alayköy Mezarlığı’na defnedildi. Aile fertlerinin yanı sıra baba Mustafa Akyol’un iş arkadaşları da cenazeye katılarak acıya ortak oldu

Karın ağrısı ve kusma şikayeti ile salı günü gittiği Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde beyin tümörü teşhisi konulan minik Artemis ameliyatın ardından kaldırıldığı yoğun bakım servisinde dün sabah hayatını kaybetti.

Alayköy’de oturan Mustafa-Tijen Akyol’un 2 çocuğundan biri olan 2.5 yaşındaki Artemis Akyol, bir aydır yaşadığı karın ağrısı ve mide bulantısının son 10 gündür artmasıyla salı günü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne yatırıldı. Küçük Artemis, hastanede tedavi gördüğü sırada epilepsi nöbeti geçirmesiyle acilen tomografiye alındı. Doktorlar Artemis’in beyninde tümör olduğunu teşhis etti.

Minik Artemis önceki gün Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Beyin Cerrahı Dr. Ahmet Ebeoğlu ve ekibi tarafından ameliyata alındı. 2,5 yaşındaki Artemis, çarşamba günü geçirdiği ameliyatın ardından, kaldırıldığı yoğun bakım servisinde dün sabah 06.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Aşırı kilo kaybetti
Artemis Akyol’un babası Mustafa Akyol, oğlunun giderek artan kusma ve karın ağrısı nedeniyle son on günde 18 kilodan 13,5 kiloya düştüğünü belirtti.

Acılı baba, “Son bir aydır karın ağrısı ve kusma şikayeti vardı, sürekli doktoru Suphi Hüdaoğlu’na gitmeye başladık. Son 10 gündür giderek artan kusma ve karın ağrısı nedeni ile oğlum 18 kilodan 13,5 kiloya kadar düştü, sürekli halsizdi” dedi.

Tomografide ortaya çıktı
Akyol devamla şunları söyledi:
“Ben aynı röntgen ve filmleri Dr. Banu Sadıkoğlu’na gösterdim ve çocuğun sağlığından şüphelenerek aksilik olduğunu söyledi. Aşırı kilo kaybını normal görmeyen doktor oğlumuzu hastaneye acilen yatırmamız gerektiğini önerdi.

2 gün önce hastaneye çocuk bölümüne yatırdık. Ameliyata girmeden oğlum ‘epilepsi’ dedikleri nöbeti geçirdi ve kasılmalarını engellemek için ‘diyazem’ ilaç verildi. Geçirdiği nöbetin ardından MR’ı çekilen oğlumun beyninde tümör olduğu fark edildi ve hemen ameliyata alındı.”

24 saat bile yaşamadı
Daha 2,5 yaşında olan küçük oğullarını kaybeden acılı aile, minik Artemis’in önceki gün saat 14.30’da ameliyata alındığını ve ardından yoğun bakım servisinde müşahede altında tutulduğunu anlattı. Dün sabah saat 06.00 sıralarında yoğun bakım servisinde oğullarının ölüm haberini alan aile, hastanede her şeyin yapıldığını belirtti.

Dr. Suphi Hüdaoğlu: Havaleden sonra hastalığı çıktı

Artemis Akyol’un doktoru Suphi Hüdaoğlu “Benim hastamdı evet ama bana karın ağrısı şikayeti ile geldi, ultrason tahlililerini her şeyini kontrol ettiğim zaman sonuçları temiz çıktı. Beyin tümörü hastalığı ile ilgili herhangi bir bulguya rastlamadım, bildiğim kadarı ile kaldırıldığı hastanede geçirdiği havaleden sonra çekilen tomografi sonucu teşhisi konuldu” dedi.

Herkes ağladı

Artemis Akyol dün gözyaşları içinde Alayköy Mehmetçik Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Alayköy Mezarlığı’na defnedildi. Aile fertlerinin yanı sıra baba Mustafa Akyol’un iş arkadaşları da cenazeye katılarak baba Akyol’u yalnız bırakmadılar.

Gözyaşları dinmedi
Lefkoşa Türk Belediyesi’nde çalışan Mustafa Akyol’un iş arkadaşları ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu acılı aileyi yalnız bırakmadı. Minik oğullarının ölümünü kabullenmek istemeyen acılı anne baba cenazede sinir krizi geçirdi.

Acı haberi duyan yakınları ve sevenleri ailenin Alayköy’deki evine akın etti. 7 yaşında bir de kız çocukları olan Akyol çifti ocak ayında 3 yaşına girecek olan oğullarının doğum gününü kutlamaya hazırlanıyordu.

“Aldılar oğlumu benden”
Oğlunun cenazesinde yakınları sayesinde ayakta duran Artemis’in annesi Tijen Akyol, “Annem seni burada mı görecektim? Aldılar oğlumu benden o daha çok küçük gitmesin oğlum” diyerek sinir krizi geçirdi.

Artemis’in cenaze namazında anneannesi fenalık geçirdi

  Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum