1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HİÇ KİMSE KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ BAŞKANININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAK İÇİN KULLANAMAZ”
“HİÇ KİMSE KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ BAŞKANININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAK İÇİN KULLANAMAZ”

“HİÇ KİMSE KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ BAŞKANININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAK İÇİN KULLANAMAZ”

DEĞİRMENLİK KÖYÜ CAMİ YAPTIRMA, YAŞATMA VE MANEVİ DEĞERLERİ KORUMA DERNEĞİ, KKTC HALKININ TÜRKİYE’DE YAŞANAN OLAYLARDAN ETKİLENDİĞİNİ VE BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUĞUNU DİLE GETİRDİ

A+A-

SUİÇMEZ: “HİÇ KİMSE KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ BAŞKANININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAK YA DA ORTADAN KALDIRMAK İÇİN KULLANAMAZ.”

Değirmenlik Köyü Cami Yaptırma, Yaşatma ve Manevi Değerleri Koruma Derneği, KKTC halkının Türkiye’de yaşanan olaylardan etkilendiğini ve büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, Türkiye’deki kaos ortamının en kısa zamanda sona ermesi için insanları ılımlı olmaya, davranışlarında aşırıya kaçmamaya çağırdı.

Değirmenlik Köyü Cami Yaptırma, Yaşatma ve Manevi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Musa Suiçmez ve derneğin yönetim kurulu üyeleri bugün Lefkoşa’daki Şehitler Anıtı önünde bir basın açıklaması yaparak, son günlerde Türkiye’de yaşanan olaylarla ilgili bir değerlendirme yaptı.

Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Musa Suiçmez, insan hak ve hürriyetlerinin esas kabul edildiği bir toplumda herkesin kendi görüş ve düşüncelerini açıklama özgürlüğünün olduğunu anımsatarak, “Hiç kimse kendi özgürlüğünü başkanının özgürlüğünü kısıtlamak ya da ortadan kaldırmak için kullanamaz. Kullanmaya kalkanlara karşı hukuk devletinin gerekli müdahaleyi yapması huzur içinde ve birlikte yaşamanın gereğidir” ifadesine yer verdi.

Suiçmez, ülkeyi kaosa sürükleyip bu ortamdan yararlanmaya çalışanları kınadıklarını, çevreye duyarlı olan ve demokratik bilinçle hareket eden insanlara da saygı duyduklarını söyledi.

Musa Suiçmez, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Daha önce birçok defa tecrübe edildiği üzere ne zaman bu yüce millet maddi ve manevi istikrarını yakalasa, dış güçler içimizdeki taraftarlarını harekete geçirerek huzur ortamını takrip etmeye kalkışmıştır.

Ancak daha önceleri olduğu gibi bu sefer de halkımızın sağduyu ve tecrübesi bu yanlış adımları boşa çıkaracaktır.

Bunun için empati yaparak olayları anlamaya çalışmak ve hoşgörüyle hareket etmek lazımdır.”

Basın açıklamasının sonunda içinde bulunulan üç ayların barış ayı olduğunu vurgulayan Musa Suiçmez, Miraç Kandili’nin insanlığa huzur getirmesini temenni etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.