1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HIRSIZLAR YER MEKAN TANIMIYOR!
HIRSIZLAR YER MEKAN TANIMIYOR!

HIRSIZLAR YER MEKAN TANIMIYOR!

‘Hırsızlar yer mekan tanımıyor!’

A+A-

Güney Kıbrıs’ta bir alışveriş mağazasında, ablasının çantasından cüzdanının çalındığını söyleyen Nurten Halimoğlu, Kıbrıslı Türkleri, Güney’deki alışveriş merkezlerinde hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı

Duygu ALAN

Nurten Halimoğlu isimli Kıbrıslı Türk, Güney Kıbrıs’ta hafta sonu ablası ile birlikte bir kıyafet mağazasında alışveriş yaptıkları sırada, ablasının çantasındaki para cüzdanının çalındığını, olayı polise bildirdiklerini ancak polisin sadece kayıp kimlik kaydı tuttuğunu, hırsızlık olayını dikkate almadığını kaydetti.

Aynı mağazanın başka şubesinde, aynı gün bir başka Kıbrıslı Türk’ün başına da benzer olayın geldiğini söyleyen, Halimoğlu, Kıbrıslı Türkleri, hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Nurten Halimoğlu, “Avrupa Birliği ülkesidir, orada bu tür olaylar olmaz demeyin, çantanıza sahip çıkın” dedi.

“Polis hırsızlık olayını dikkate almadı”

Halimoğlu, yaşananları havadis okurları ile paylaştı ve şunları söyledi: “Ablam ile birlikte Cumartesi günü Güney Kıbrıs’a gittik ve bir kıyafet mağazasına girdik. Mağaza bir alışveriş merkezinde faaliyet gösteriyor. Benim çantamın fermuarı açıktı ve ablam kapatmam konusunda beni uyardı, o sırada kendi çantasına da baktı. Ablam cüzdanının çantasında olmadığını gördü. Oysa birkaç dakika önce çantasından bir şey çıkartıp bana vermişti ve cüzdanı çantasındaydı. Aklımıza hırsızlık olayı gelmedi. Düşürmüş olduğuna çok ihtimal vermemesine rağmen mağaza personeline ve alışveriş merkezinin danışma bölümüne sorduk.  Cüzdan teslim eden olmamış. Mağazanın güvenlik kamerası olmadığından olay aydınlanamadı. Polise gittik ve durumu anlattık. Polis hırsızlık olayını dikkate almadı, sadece kimliğimiz kayboldu yenisini alalım diye ifade aldı, kayıt tuttu. O sırada bir Kıbrıslı Türk kadın geldi ve aynı mağazanın başka bir şubesinde cüzdanının çalındığını söyledi. Polis yine hırsızlık olayı ile ilgilenmedi. Ablamın cüzdanda bir miktar para, Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartı, sürüş ehliyeti ve kredi kartları vardı.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.