1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HRİSTOFYAS BUGÜN DEFNEDİLECEK
HRİSTOFYAS BUGÜN DEFNEDİLECEK

HRİSTOFYAS BUGÜN DEFNEDİLECEK

Hristofyas bugün defnedilecek

A+A-

Tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden Rum Yönetimi eski başkanlarından Dimitris Hristofyas bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedilecek.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in başkanlığında dün olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu, ulusal yas ilan ederken, bugün devlet memurlarının idari izinli sayılmasına ve devlet töreni ile aktif başkan gibi defnedilmesine karar verdi.

Hristofyas, PEO’nun (Solcu İşçi Sendikaları Federasyonu) Lefkoşa’daki merkezinde saat 09.00’dan 15.00’e kadar katafalka konulacak.

Hristofyas ailesi 16.00-17.00 saatleri arasında Strovolo’daki “Tis Tu Theu Sofias Kilisesi”nde taziyeleri kabul edecek ve ardından cenaze Makedonittisa Mezarlığı’na defnedilecek.

Cikko Metropoliti Nikiforos’un yönetiminde düzenlenecek, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiaidis ve kabinenin katılacağı dini cenaze seremonisinde veda konuşmasını AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu yapacak.

Bugün cenaze sonunda sonlanacak ulusal yas süresince bütün kamu binaları ve okullarda bayraklar yarıya indirilecek. Rum Başkanlık Sarayı’nda taziye defteri açılacak.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.