1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘‘HÜKÜMET EĞİTİMİ GÖZDEN ÇIKARMIŞTIR’’
‘‘HÜKÜMET EĞİTİMİ GÖZDEN ÇIKARMIŞTIR’’

‘‘HÜKÜMET EĞİTİMİ GÖZDEN ÇIKARMIŞTIR’’

KTOEÖS ve KTÖS, CTP BG-DP UG Hükümeti'nin eğitimi gözden çıkardığını ve attığı her adımda bunu açıkça ortaya koyduğunu ileri sürdü.

A+A-

KTOEÖS ve KTÖS, CTP BG-DP UG Hükümeti'nin eğitimi gözden çıkardığını ve attığı her adımda bunu açıkça ortaya koyduğunu ileri sürdü.

KTOEÖS Genel Sekreteri Mehmet Taşker ve KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzasıyla yayımlanan ortak açıklamada, “öğretmen ihtiyaçlarını tasarruf gerekçesiyle azaltan, öğretmen alımlarını geçiciliğe bağlayan” anlayışın, cami ve tarikatlara her türlü mali imkanı sağlamaktan çekinmediği iddia edildi.

“Orta eğitimde ihtiyaç duyulan 89 öğretmen yerine 36 kadro, ilköğretimde ihtiyaç duyulan 45 öğretmen yerine 23 kadro ve özel eğitimde ihtiyaç duyulan 12 öğretmen yerine 0 (sıfır) kadro veren TC elçiliğinin memuru, atanmış Maliye Bakanı Zeren Mungan ‘tasarruftan’ bahsetmektedir” denilen açıklamada, yeni kadro vermemenin yanı sıra doğum izinli, yurt dışı izinli ve hastalık izinli öğretmen kadrolarının da verilmediği belirtildi.

“Geçici alınmayacaktır” diyen Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın, öğretmenlerin geçici olarak alınacağından haberi olmadığının anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, “yapılan açıklamalar ve ortaya konan icraatların birbiriyle örtüşmediği gibi bunun altında yatanın talimatla yönetilme anlayışı olduğu açıkca görülmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

“Devlet okullarına kaynak ayırmayan, özel okulları maddi ve manevi olarak destekleyen devlet anlayışı bizim devletimiz olamaz. Parası olanın okuduğu, parası olmayanın cahil kaldığı bir dayatma ile karşı karşıya olduğumuz aşikardır.

Tasarrufu dilinden düşürmeyenlerin işe gitmeden para alanları koruduğu üçlü kararname sistemini aynen devam ettirdiği, partizanlıkla adam kayırdığı ve en önemlisi TC Elçiliği’nin telkinleriyle Sunni-İslam anlayışını dayattığı görülmektedir. Bu yıl 63 okulun ek bina ve tamiri için 11 milyon TL harcanırken, Haspolat’taki caminin yapımı için 22 milyon TL verilmesi bunun en güzel örneğidir.

TC Elçiliği’nin memuru, atanmış Maliye Bakanı Zeren Mungan iyi bilmelidir ki eğitim ve sağlık devletin temel görevleridir. Öğretmenden, doktordan, hemşireden, okul ve hastahane çalışanından tasarruf olmaz. Tasarruf yapılacaksa imamdan, camiden, TOMA’dan, müşavirden, partizanlık yaparak işe gelmeyenlerden yapılması gerekir.

Bilinmelidir ki sendikalarımız bu dayatmalara pabuç bırakmadı bırakmayacaktır. Gericiliğe, yobazlığa çanak tutan örümcek kafalı anlayışın eğitim sistemimize sokmaya çalışan öğretmen düşmanlarının karşısında olmaya devam edeceğiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.