1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HÜKÜMET SÜREKLİ BOZULUYOR SÖYLEMLERİ DOĞRU DEĞİL”
“HÜKÜMET SÜREKLİ BOZULUYOR SÖYLEMLERİ DOĞRU DEĞİL”

“HÜKÜMET SÜREKLİ BOZULUYOR SÖYLEMLERİ DOĞRU DEĞİL”

Demokrat Parti Birleşik Güçler (DP/BG) Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, sürekli olarak “hükümet bozuluyor” şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak “Net olarak söylüyorum.

A+A-

Demokrat Parti Birleşik Güçler (DP/BG) Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, sürekli olarak “hükümet bozuluyor” şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak “Net olarak söylüyorum. Hükümetin bozulmasıyla ilgili hiçbir emare yoktur” dedi. Denktaş,
yerel seçimlere  yönelik olarak şu an için  hiçbir partiye işbirliği taleplerinin olmadığını da açıkladı.

“NİHAİ KARAR HAFTAYA CUMA GÜNÜ VERİLECEK

TAK Muhabirinin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, partisinin Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu’nun dün geceki toplantısında yerel seçimleri görüştüğünü, Genel Sekreter ile birlikte örgüt yoklaması yapma kararı verdiklerini söyledi. Denktaş,  önümüzdeki hafta sonuna kadar hızla örgütleri gezerek haftaya Cuma da nihai kararı vereceklerini kaydetti.

“HİÇBİR PARTİYE İŞBİRLİĞİ YAPMA TALEBİMİZ OLMADI”

“DP/UG olarak hiçbir partiye ‘Gelin işbirliği yapalım’ diye bir talebimiz olmadı. Bu talepler bize geliyor. İşbirlikleri seçim öncesi ittifaklar demokrasinin olağan bir sürecidir aslında, bu yapılabilir de yapılamayabilir de” ifadelerini kullanan Denktaş, buradaki sıkıntının koalisyon ortağı dışındaki bir partiyle ittifak yapılır mı noktasında olunduğunu kaydetti.

“YALAN HABERLER İTTİFAK VE ANLAŞMAYI ZORA SOKAR”

“Bazı gazetelerde çıkan haberleri hakikaten hayretle okuyorum. Resmi açıklamam olmasına rağmen inatla bu oldu bu bitti söylemleri yapılıyor. Bir partinin Genel Başkanı, yetkili kurulları vardır. Yetkili kurulların yaptığı resmi açıklamaların dışında dışarıda konuşulan, söyleyen veya dedikodu halinde dolaşan bir takım konuları gerçekmiş gibi alıp ortaya koymak çok doğru bir yaklaşım değildir. Bu tür haberler olması gereken bir ittifak ve anlaşmayı zora sokar” ifadelerini kullanan Denktaş, bunun da kendilerini sıkıntıya sokan diğer konulardan biri olduğunu kaydetti.

Her halükarda yerel seçimlerde DP/ UG olarak yer alacaklarını kaydeden Denktaş, nasıl bir sonucun çıkacağının ise bulunacak adaylar ve halka bağlı olduğunu belirtti.

“HÜKÜMET SÜREKLİ BOZULUYOR SÖYLEMLERİ DOĞRU DEĞİL”

Sürekli olarak “Hükümet bozuluyor” şeklindeki söylemlerinin de doğru olmadığını söyleyen Denktaş, “Hükümetin kuruluşundan Aralık sonuna kadar geçen süreçte çok dağınık bir görüntü sergiledik. İstişare yoktu aramızda uyumsuzluk vardı ama 1 Ocak’tan beri kendi bütçemizle çalışmaya başladıktan beri istişare ortamı daha bir iyileşti, sorunların çözümü açısından daha da birbirine yanaşan bir tavır sergileniyor. Net olarak söylüyorum. Hükümetin bozulmasıyla ilgili hiçbir emare yoktur. Hükümet programına uyumlu bir şeklide çalışıldığı sürece de olmayacaktır. Bu beklenti içerine kimse girmesin” dedi.

Geçen defa ki CTP-DP hükümetinin bozulmasının sebebinin yerel seçimler olduğuna dikkat çeken Denktaş, “Orda ittifak yapmamıştık. Kendi gücümüzle girdiğimiz bir seçimdi. Biz kazandık diye hükümet sona erdirildi. Ama böylesi bir karar bizim kararımız olmaz. Bunu çok net ortaya koyuyorum” şeklinde konuştu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.