1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMET, ZAM HÜKÜMETİ...
HÜKÜMET, ZAM HÜKÜMETİ...

HÜKÜMET, ZAM HÜKÜMETİ...

Gözle görülür tek icraat zam..

A+A-

Dev-İş, CTP/BG ve DP/UG hükümetinin işbaşına geldiği günden bu yana gözle görülür icraatlarının yalnızca zam olduğunu ve bu nedenle “Zam Hükümeti” olarak anılmaya başladıklarını belirtti.

Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis yaptığı açıklamada, “Hükümet vaat ettiği gibi 15 günde bir akaryakıt zamlarına devam ediyor. Tabii ki elektrik ve akaryakıt zamlarına bağlı olarak da nerede ise hergün birçok temel tüketim unsuru zamlanıyor” dedi.

HÜKÜMET İSENİZ, FİYATLARI OTOMATİKTEN ÇIKARTINIZ

Hükümetin, yapılan akaryakıt zamlarını savunmasının “Akaryakıt fiyatlarının dünya borsalarına göre otomatik olarak düzenlenmesi” olduğunu anımsatan Seyis,  bu söylemin, bu konuda yapılabilecek en basit demagoji olduğunu belirtti.

Seyis, hükümetin akaryakıt fiyatlarında gerçekleşen bu anormal değişimlere karşı halkı korumak için fiyatları otomatikten çıkartmasını talep ederek, Akaryakıt fiyatlarının Otomatiğe bağlanmasının da geçmişte hükümet kararı olduğunu bundan vazgeçmenin de hükümet kararı ile mümkün olacağını kaydetti.

Akaryakıt fiyatlarının %65 civarındaki kısmının vergilerden oluştuğunu ifade eden Seyis, “ Fiyat istikrar Fonu, Turizm Teşvik  Fonu, Tarım Sigortası vs gibi vergiler ile akaryakıtın dünya borsa fiyatları bizim ülkemizde üç katına çıkıyor.  İşte bu vergilerden yapılacak indirimler ile hem tüketiciler hem de üreticiler korumaya alınabilir” diye konuştu.

Seyis, “Eğer ülkedeki tüm ürünlerin fiyatlarını etkileyebilecek böylesi önemli ürünler otomatik fiyatlandırma ile sunulacaksa üzerinde bu kadar yüksek vergiler olmamalıdır. %65’e varan vergi oranları böylesi durumlarda dengeyi sağlamak için gerektiğinde aşağıya çekilmelidir” dedi.

HERŞEY OTOMATİK İSE, HÜKÜMETE NE GEREK VAR?

Seyis, “Akaryakıt fiyatı “Otomatik!!!”, Tüp Gaz fiyatı “Otomatik!!!”, Dayatma Paketler “Otomatik!!!” hal böyle olunca Vatandaşın Cep da “Bankamatik!!!”. Yetiştiren otomatik olarak cepten çekiyor!!! Eee herşey Otomatik ise Hükümete ne gerek var?” diye konuştu.

Hükümete “Artık Kendinize Geliniz” çağrısı yapan Seyis,  “Seçim kazanma sarhoşluğundan çıkınız. Kazanmış olmayı hak edecek icraatlar ile farklılık ortaya koyunuz. Ayni film tekrar tekrar görülmez. Bu filmin sonunda araba hep uçuruma yuvarlanır” ifadelerine yer verdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.