1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. IACBE ONAYI
IACBE ONAYI

IACBE ONAYI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme programları dünyanın önde gelen uluslararası akreditasyon kurumu IACBE (International Assembly for Collegiate Business Education) tarafından yeniden onay ve denklik aldı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme programları dünyanın önde gelen uluslararası akreditasyon kurumu  IACBE (International Assembly for Collegiate Business Education) tarafından yeniden onay ve denklik aldı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi yanında , American Business School –Paris (France), Harris-Stowe State Unıversity (Missouri), Jamestown College (North Dakota), Lynn Univeristy (Florida), Nazareth College of Rochester (New York), Oakland City University (Indiana), Thomas University (Georgia) ve Swiss School of Management-Unıversita Europea di Roma (Italy) gibi İşletme ve Ekonomi eğitiminde önemli yükseköğretim kurumlarının da akreditasyon onay ve denklik aldığı belirtilirken GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs İşletme programlarının da IACBE onayı aldığı ifade edildi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ise, IACBE onay ve denkliğinin İşletme ve Ekonomi eğitiminde fark yarattığına dikkat çekerek, ülke üniversitelerinin de yurtdışında tanınması ve geçerliliği açısından IACBE onayın önemine işaret etti.

Vehbi, IACBE onay ve denkliğinin ABD eğitim sistemi içerisinde en önemli akreditasyon kurulu olan CHEA (Council for Higher Education Accreditation) tarafından da programların onaylandığı ve denkliği olduğu anlamına geldiğini belirtti.

GAÜ’nün, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de IACBE Denkliği Alan Tek Üniversite olduğu ileri sürüldü.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.