1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İBRETLE ANIYORUZ”
“İBRETLE ANIYORUZ”

“İBRETLE ANIYORUZ”

ALASYA: “İBRETLE ANIYORUZ”

A+A-

Kıbrıs Türk Platformu (KTP) Kıbrıs Türk halkına karşı, Rum-Yunan işbirliğiyle 21 Aralık 1963’te başlatılan soykırım amaçlı saldırıların 50. yıldönümünün, bugün ibretle anıldığını bildirdi.

KTP Basın Sözcüsü Hüseyin Alasya yarım asırlık bir geçmişe rağmen, Rum-Yunan tarafının Kıbrıs’ı Yunanistan’a ilhak (ENOSİS) hedefinde, hiçbir değişim olmadığının yaşanan süreçte halen gözlemlendiğini savundu.

Kıbrıs Türkü’nün bir çözümden yana olduğunu, ancak hiçbir gücün sırf çözüm adına Kıbrıslı Türklerin egemen varlığından, Türk kimliğinden ve KKTC Devletinden vazgeçmesini beklememesi gerektiğini kaydeden Alasya, geçmişin acı ve risklerinin, gelecek nesillere bir daha asla yaşatılmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

“Siyasi çözüm adına, Kıbrıs’ta bir ortaklık devleti oluşacaksa, bu iki ayrı devletin ve iki ayrı egemen halkın siyasi, eşit ve egemen ortaklığına ve Türkiye’nin fiili ve etkin garantörlüğüne dayanmalıdır” diyen Alasya, bugün Kıbrıs’ta var olan fiili gerçeklerin bunu gerektirdiğini ifade etti.
    
Alasya şöyle devam etti:

“Bu nedenle Rum tarafını, artık ham hayallerden vazgeçmeye ve var olan gerçekleri görerek kabullenmeye çağırıyoruz. Hatalı tutumlarının devamı, sadece bölünmüşlüğün kesinleşmesine ve KKTC Devletinin tanınma yolunun açılmasına katkı koyacağı hususunda, uyarmayı bir görev sayıyoruz.

Mücadele ve Şehitler Haftası’nın 50. yıldönümünde, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyoruz. “

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.