1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇİNDE PABUÇLARI İLE ÇALIŞIYORLAR
İÇİNDE PABUÇLARI İLE ÇALIŞIYORLAR

İÇİNDE PABUÇLARI İLE ÇALIŞIYORLAR

Girne’ye de boşaltılıyor ne olmuş…

A+A-

 

Alınan numune örneklerde 1100 e-koli 2400’ün üzerinde de koliform bakteriye rastlanan Artıma Tesisinin mührü kırıldıktan sonra katı atık ile atık suyun ağaç altlarına ve denize boşaltıldığı öne sürülüyor.

Denize boşaltılan atığın ise borularda kırılma olduğu nedeni ile 25 metre yerine su seviyesine boşaltıldığı belirtiliyor.

EYLEMLER OLMUŞTU

Açıldığı ilk yıllarda, içme suyu kalitesinde su üreten ancak, son yıllarda bazı teknik sorunları nedeniyle çalışmayan, ancak atık sularını çevreye boşaltan arıtma tesisİ, bilindiği üzere bölge halkının da tepkisini çekmiş ve bir dizi eylemlere neden olmuştu.

PABUÇLAR İLE KATI ATIK İÇİNDE ÇALIŞIYORLAR

Mehmetçik Belediyesi tarafından mührü kırılmak suretiyle yeniden açılan Arıtma Tesisinin katı atık boşaltma işleminin devam ettiği öğrenildi. Tesisteki katı atıkları ayaklarındaki pabuçlar ile boşaltmaya çalışan işçilerin kovalar ile aldıkları katı atıkları ağaç diplerine boşalttıkları ileri sürülüyor.

TURİZM BÖLGESİDİR BANA AİTTİR

Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli yaptığı açıklamada,

Serdar Bey, kendisi ile yaptığım görüşmede tarafımızdan mühürlenen Arıtma Tesisi Turizm Bakanlığına aittir. Burada belediyenin hiçbir yetkisi yoktur. Arıtma Tesisi belediyenin yetki sahası dışındadır ve Arıtma Tesisini mühürleyemez ifadesinde bulundu. Benim kriz yaratma gibi bir düşüncem yok. Ancak ben halkın sağlığını düşünüyorum. Bu Tesis içinde bulunduğu durum nedeni ile hastalık yayıyor. Bende halkın sağlığını düşünen bir Belediye Başkanı olarak bu duruma itiraz ettim dedi.

HALKIN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU AMA BANA YETKİN YOK DENİYOR

Arıtma Tesisi içerisindeki katı atıkları orada çalışan insanlar pabuçları ile atıkların içine girmek suretiyle lengerler ile boşaltmaya çalışıyor. Bu katı atıkları ağaç altlarına döküyorlar. Halk sağlığı umursanmıyor diyen Cemil Sarıçizmeli, bana yetkin yok deniyor. Zabıtam orada nöbet tutuyor. Tesisin her türlü kontrolünü belediye sağlıyor. Buraya bir çevre mühendisi dikmişler halkın sağlığı söz konusu ama bana senin yetkin yok deniyor. Burada halkın sağlığı söz konusu olursa belediyenin yetkisi de var ifadesinde bulundu.

GİRNE’YE DE ATIK BOŞALTILIYOR NE OLMUŞ!..

Cemil Sarıçizmeli açıklamasına devamla, biz yalnız sokakları süpürme işi ile mi ilgileneceğiz? Halkın sağlığı belediyenin uhdesinde olmayacak ve bu konuda biz sorumluluk taşımayacağız öyle mi? Arıtma Tesisi mevcut durumu nedeniyle hastalık yayıyor ve halkın burada sağlığı söz konusudur dedi.

ATIKLAR SU SEVİYESİNE BOŞALTILIYOR

Denize boşaltılan atıklar su seviyesinde boşaltılıyor. Borular hasarlı olduğu için 25 metreye atıklar boşaltılamıyor. Bu atıkların su seviyesine boşaltılması da ayrıca çevre felaketine neden olacak. Sürekli olarak denize boşaltılan atık, denizi büyük oranda kirletecek diyen Sarıçizmeli, burası bir Turizm kentidir ve denizi bitirecekler. Sayın Serdar Denktaş’a bu durumu söyledim. Ancak atıklar Girne’de de denize boşaltılıyor. Ne olmuş yani cevabı ile karşılaştım. Bu noktadan sonra benim söyleyecek bir şeyim yok. Halk ve sendikalar ile sivil toplum örgütleri de değerlerine sahip çıkması gerekir ifadesinde bulundu.

 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.