1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇİŞLERİ BAKANI TEBERRÜKEN ULUÇAY KKTC ERKEK KUAFÖRLERİ BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ
İÇİŞLERİ BAKANI TEBERRÜKEN ULUÇAY KKTC ERKEK KUAFÖRLERİ BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

İÇİŞLERİ BAKANI TEBERRÜKEN ULUÇAY KKTC ERKEK KUAFÖRLERİ BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, KKTC Erkek Kuaförleri Birliği’ni kabul etti.

A+A-

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, KKTC Erkek Kuaförleri Birliği’ni kabul etti.

Birlik Başkanı Nihat Ramazanoğlu kabulde birlik yöneticilerini tanıtarak sektörde yaşanan sıkıntıları aktardı ve berberler yasasının biran önce geçirilmesini istedi.

Ramazanoğlu, iş kurma izinlerinin vatandaş olmayanlara verilmemesi gerektiğini ve sektördeki denetim eksikliği nedeniyle haksız rekabet ortamının her geçen gün daha fazla hissedilir hale geldiğini söyledi.
Kaçak işgücünün zaten kötü durumda olan ekonomiyi daha da zora soktuğuna işaret eden Ramazanoğlu, Çalışma Bakanlığı’na birçok kez ihbarda bulunduklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti.
Esnaf Odasıyla ilgili sıkıntılarını da aktaran Ramazanoğlu, mesleki yeterliliği tespit edilenlere iş kurma yetkisi verilmesi ve bu mekanların düzenli olarak denetlenmesini istedi.

Ramazanoğlu, izinlerin şirket adına değil mesleki yeterliliği olan kişilere verilmesinin önemine değinerek, yasanın hayata geçirilmesiyle denetimin sağlanması noktasında katkı koymaya hazır olduklarını dile getirdi.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ise, ülkede çeşitli sorunlar olduğunu ancak bunların başında ekonomik sorunların geldiğini belirterek, önlemler almak ve ekonomik gelişim yaratmak adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu çalışmaların tamamlanarak halka ulaşmasının zaman alacağını ifade eden Uluçay, çoğu sektörün haksız rekabet ortamında kayıt dışılıkla ve denetimsizlikle mücadele ettiğini kaydetti.

Uluçay, sektörlerde geçekleştirmeyi planladıkları düzenlemeler için Çalışma Bakanlığı’yla işbirliği içerisinde olduklarını ve denetlemede ortaya çıkan yanlışlıklar konusunda kesinlikle taviz vermediklerini belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.