1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU ZİYARET ETTİ
İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) önünün açıldığını ancak bazı sıkıntıların devem ettiğini söyledi.

A+A-

İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY: “EN AZINDAN LEFKOŞA BELEDİYESİNİN ÖNÜ AÇILMIŞTIR”.

“TÜM BELEDİYELERİMİZİN SIKINTILARINI AŞMAK ADINA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU: “LTB’Yİ ÇOK DAHA KISA SÜREDE NORMAL BİR NOKTAYA GETİREBİLMEK İÇİN HÜKÜMETİN VE BAKANLIĞIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VARDIR”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB)  önünün açıldığını ancak bazı sıkıntıların devem ettiğini söyledi.

Bakan Teberrüken Uluçay, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu ziyaret etti. Uluçay, ziyarette yaptığı açıklamada, “Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen başkan, kısa sürede da olsa önemli atılımlarla en azından Lefkoşa Belediyesi’nin önü açmıştır. Elbette sıkıntılar devam etmektedir” dedi.

LTB’de devam eden bazı sıkıntıların aşılması adına Hükümet desteğinin süreceğini kaydeden Uluçay “Tüm belediyelerimizin sıkıntılarını aşmak adına üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Belediyeler Yasası’nda yapılması istenen değişikliklerin tarafların da görüşlerinin alınmasının ardından yakın zamanda meclise sunacaklarını kaydeden Uluçay, yasa taslağının “Yaşanan sıkıntıların en azından tekrardan yaşanmamasını öngören bir biçimde” hazırlanmakta olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı’nın belediyelerin “orta vadede daha rasyonel hizmet verebilmesi adına” düşünceleri bulunduğunu ifade eden Uluçay, LTB Başkanı ve çalışanlarını çalışmalarından dolayı tebrik etti.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise İçişleri Bakanı Uluçay’ın ziyaretinin Hükümetin başkent belediyesine gösterdiği ilgi bakımından çok anlamlı olduğunu ifade etti.

LTB’ye çok büyük zarar verildiğini ve belediyeye gururunun tekrardan kazandırılması için çok çalıştıklarını, ancak bu çalışmalarda Hükümetin desteğinin devamının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Fellahoğlu, “LTB’nin içine düşürüldüğü durumdan sadece çalışanların iyi niyetli çalışmalarıyla kurtarılması mümkün değil…LTB’yi çok daha kısa sürede normal bir noktaya getirebilmek için hükümetin ve bakanlığın desteğine ihtiyacımız vardır” dedi.

LTB Bütçesinin 8 yıl aradan sonra ilk kez Belediye Meclis üyelerinin oybirliği ile geçtiğini, bunun belediyeyi normal bir noktaya getirebilmek için atılan bir adım olduğunu kaydeden Fellahoğlu, bütçenin oy birliği ile geçmesinin Belediye Meclis üyelerinin tümünün ortak anlayışla hareket etmesinin sonucu olduğunu da kaydetti.

Lefkoşa’nın başkent belediyesi ve uluslar arası tanınmışlığı olmasından dolayı hükümetin daha yakın ilişki içerisinde olması gereken bir belediye olduğunu da ifade eden Fellahoğlu, Çalışanların ihtiyat sandığı primlerinin 7 yıl, sosyal sigorta primlerinin ise 2,5 yıldır ödenmediğine,  yine geçtiğimiz  Aralık ayında 13’üncü maaşların da verilmediğine işaret ederek, “İşbirliğini daha ileriye taşımak istiyoruz ki bir an önce bu sorunları çözelim” dedi.

Sorunların sendika ile birlikte çalışarak daha kısa zamanda çözebileceklerine inandıklarını da ifade eden Fellahoğlu, “Biz sendikayı bir tarafta belediyeyi bir tarafta görmüyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Uluçay’a İskân Müsteşarı Salih Tacan, İçişleri Müsteşarı Hasan Alicik, Yerel Yönetimler Müdürü Erkan Tekeli ve Özel Kalem Müdürü Veçhi Cezaroğlu eşlik etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.