1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇKİLİYDİK, ALEM YAPTIK!
İÇKİLİYDİK, ALEM YAPTIK!

İÇKİLİYDİK, ALEM YAPTIK!

Alkolü fazla kaçıran KKTC'li 4 genç...

A+A-

 

Alkollü dört genç, Gazimağusa surlar içinde bulunan üç işyerine ve bir araca saldırdı, camlarını kırdı; çirkin olay sonrası, tedirgin olan esnaf, güvenlik isterken, gençlerin açıklaması ilginç oldu

Gazimağusa’nın tarihi surlar içinde dün sabahın erken saatlerinde, çirkin bir olay yaşandı.

İkisi İngiltere’den ülkeye tatile gelen alkollü 4 Kıbrıslı genç, surlar içinde bulunan üç işyerine saldırdı. Bir işyerinin önündeki kola buzdolabına ve park halindeki bir araca kasti hasarda bulundu.

“Zişan Büfe”, “History Restoran” ve “İkizler Giyim” ile bir van araç hasara uğratıldı. Gençler araba, buzdolabı ve işyerlerinin camlarını tekmeledi, sandalyelerle vurarak hasar yarattı.

Olay sonrası ihbar üzerine bölgeye giden polis, araştırma yaptı ve bölgede bulunan kamera kayıtlarını inceleyerek, gençleri tespit etti. Polisin titiz araştırma ve soruşturması sonucunda, Orhan Zihni Toplar (18), Hakan Kalkan (22), Osman Süzen (18) ve Uğur Süzen’i (18) gözaltına alınarak,  aleyhlerine yasal işlem başlatıldı.

Gençlerin, izahat isteyen polislere, “İçkiliydik, alem yaptık” diye yanıt verdiği de öğrenildi.

 

Tüccar: Güvenlik yok

Namık Kemal Meydanı’nda yıllardır Zişan Büfe’yi çalıştıran Ayşe Tüccar, yaşadığı olay karşısında üzüntüsünü dile getirip, surlar içindeki güvenliğin yetersizliğinden şikayet etti.

“Gençler serserilik yaptı, umarım ilk ve son olur” diyen Ayşe Tüccar, “Herhalde, ‘sur içi çok sessiz, hareketlendirelim’ dediler ve bir hata yaptılar. Umarım tekrar etmezler. Kola buzluğunun camını kırıp döktüler, mağdur olduk. 25 yıldır büfe çalıştırıyorum, ikinci kez böyle bir şey yaşadım. Sur içinde güvenliğin artırılması şart, aksi halde daha kötü olaylar yaşanabilir” dedi.

Öte yandan Ayşe Tüccar, büfenin hemen üzerinde bulunan Namık Kemal Zindanı’ndaki görevli güvenliğin, konu olaydan polis geldikten sonra haberdar olmasını da büyük şaşkınlıkla karşıladı.

 

Tansu: Meydan korumasız

History Restoran’ın sahibi Buğra Tansu ise, saat 01.30’da polisin kendisini arayarak, durumu bildirdiğini anlattı ve şöyle konuştu:

“Olay sonrası Bandabuliya’da güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaş polise durumu aktardı, polis gelerek inceleme yaptı. İşyerimin doğu istikametine bakan 2 vitrin camı işyeri önündeki tahta sandalyelerle kırıldı. 4 genç, işyeri önünde bulunan tahta sandalyeleri vitrine fırlattı. İki vitrin camı yerle bir oldu, bin TL ödedim. Kamera kayıtlarından konu gençlerin eşkalleri tespit edildi, gençler alkollü gibiydi. Ayakta durmakta zorluk çekiyorlardı. Bu olay, acı bir gerçeği yeniden ortaya çıkarttı. Sur içinde güvenlik yetersiz. Sur içinde çok sayıda kuyumcu, banka ve ATM var. Meydan korumasız, çoğu zaman karanlık. Polis geceleyin devriyesini sıklaştırmalı. Burayı sahipsiz bırakmamalı, bırakırsa, bu gibi olaylar artacak. İş yapmakta zorlanan esnaf daha da zarar görecek.”

Buğra Tansu, Muzaffer Paşa Sokak’ta bulunan İkizler Giyim’in de vitrin camının kırıldığını anlattı ve yetkililerin önlem almasını istedi.

 


Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.