1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇLER ACISI BİR DURUM
İÇLER ACISI BİR DURUM

İÇLER ACISI BİR DURUM

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzey doğusundaki araziler uzun süreden beri çöplük olarak kullanılıyor

A+A-

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzey doğusundaki araziler uzun süreden beri çöplük olarak kullanılıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) 2012 yılı Şubat ayında başlayan grevler neticesinde kaymakamlığın kasım ayında çöpleri toplayarak söz konusu bölgede biriktirdiği kaydedilirken, zaman içerisinde bu bölgenin çöplük olarak kabul edilip kullanılmaya devam edildiği ve halen evsel atık, çöp ve molozların buralara atılmakta olduğu vurgulandı.

LTB’den edinilen bilgiye göre, bölgede dün bir inceleme yapılarak yeni yıldan sonra kapsamlı bir temizlik çalışması başlatılabilmesi için uğraş veriliyor.

Bölgenin temizlenerek çöplerin Güngör’e taşınması için bir dönem kaynak arayışı içine girildiği ifade edilirken, 500 bin TL gibi yüksek bir maliyet hesabı ortaya çıkınca projenin yarıda kaldığı da belirtildi.

LTB’den alınan bilgide belediye zabıtalarının çöp döken kişilere ceza kesme yetkisi olduğu ancak yasal düzenleme yapılmadığı için rakamın 8 TL gibi komik bir meblağı geçemediği de vurgulandı. Karahasan: Vatandaş ihbar etsin

Vatandaşların çevreye çöp döken kişileri Çevre Koruma Dairesi’nin ücretsiz “ALO 123” ihbar hattını arayarak bildirmesi gerektiğini söyleyen Çevre Koruma Dairesi Müdür Muavini Hasan Karahasan, çöp atan kişinin isim soy ismi veyahut araç plakasının bildirilmesi halinde gerekli tespitlerin yapılarak ceza kesilebileceğini vurguladı.

Karahasan, ilerideki yargı sürecinde şahit olarak mahkemeye çağrılabileceklerinden dolayı ihbarda bulunan kişilerin kendi kimliklerini de açıklaması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.