1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇLER ACISI DURUM
İÇLER ACISI DURUM

İÇLER ACISI DURUM

Alsancak Mare Monte bölgesinde devam eden otel inşaatı atıkları bölgeyi çöplüğe döndürdü, Turizm Bakanı olaya el koydu:Girne’ye bağlı Alsancak’taki Mare Monte bölgesinde devam eden turistik otel inşaatının atıkları bölgeyi adeta çöplük alanına çevirdi.

A+A-

Otelde kullanılacak ekipmanların ambalajları, moloz, inşaat artıkları dahil, otelin çöplerinin de buraya döküldüğü tespit edildi. Bunu fırsat bilen bazı vatandaşlar da çöplerini buraya dökmeye başlayınca bölge sakini vatandaşlar çevre kirliliğine tepki gösterdi ve şikayete bulundu.

UYARI YAZISI GÖNDERİLECEK
Bölgenin çöplüğe döndüğü haberi üzerine olay yerine gelen Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler ve bölgede oturan Av. Ayşe Öztabay bölgeyi inceledi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı çevrenin bu hale gelmesinin hiç hoş olmadığını belirterek Star Kıbrıs’a şu açıklamayı yaptı:
“Bu çöplüğe dönüştürülen alanın Vakıflar İdaresi tarafından Mare Monte işletmelerine kiralandığı, öğrenildi. Ancak işletmenin burayı bu şekilde kullanmasıyla ilgili olarak Çevre Koruma Dairesi bir yazı ile ilgili işletmeye uyarı yazısı yazacak. Burasının belirli bir sürede temizlenmesi sonra da gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgili işletme gerekeni yapacak.”
Çevre Koruma Dairesi Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre aynı işletmeye daha önce de bir uyarı yazısı gönderildiğini ancak işletmenin uyarıyı dikkate almadığı bu kez son olarak uyarılacağı bilgisine ulaşıldı.

BELEDİYE SORUMLU
Av. Ayşe Öztabay ise bir bölge sakini olarak çevrenin bu derece katledilmesine göz yummadıklarını konuyu bakanlığa ilettiklerini söyledi. Öztabay ayrıca belediyenin görevini yapmadığını bölgenin çöplüğe çevrilmesine göz yumduğunu ifade etti. Bakan Harmancı’ya ilgisinden dolayı teşekkür eden Öztabay kısa sürede bölgenin temizleneceği inancında olduğunu belirtti.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.