1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇLERİNDE 1 POLİS OLAN, 5 KİŞİNİN OLAYINDA SON GELİŞMLER!
İÇLERİNDE 1 POLİS OLAN, 5 KİŞİNİN OLAYINDA SON GELİŞMLER!

İÇLERİNDE 1 POLİS OLAN, 5 KİŞİNİN OLAYINDA SON GELİŞMLER!

Operasyonun detayları;

A+A-

Kamera kayıtları incelemeye alındı

Gazimağusa’da ele geçirilen 3 kilo 800 gram Bonzai ile ilgili tutuklu bulunan biri polis 5 kişi dün yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı

ÇANTADA PARMAK İZİ TARAMASI:

Gazimağusa Kaza Mahkemesi 3.8 kiloluk Bonzai tasarrufu nedeniyle tutuklu bulunan Mesut Yiğit, Güven Taşoğlu, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç’ün tutukluluk süresini 5 gün uzattı. Uyuşturucunun bulunduğu bölgedeki ev ve iş yerlerindeki kamera kayıtlarını incelemeye alan polis, uyuşturucunun içinde olduğu çantada parmak izi taraması yapıyor

Gazimağusa’da Narkotik ekiplerinin ele geçirdiği 3 kilo 800 gram Bonzai türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan Mesut Yiğit, polis memuru Güven Taşoğlu, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç 1 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlaması ile tutuklanan zanlıların tutukluluk süreleri 5 gün daha uzatıldı. Polisin soruşturması kapsamında uyuşturucu maddelerin içerisinde bulunduğu çanta ve poşetler Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Parmak İzi ve İz İnceleme Şubesi’ne gönderildi. Polis, uyuşturucunun bulunduğu alanı da mercek altına aldı.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis çavuşu Ali Gürkut, mahkemedeki ifadesinde parmak izi sonuçlarının soruşturmanın gidişatını değiştirebileceğine söyledi. Gürkut mahkemede zanlıların çantayı ormanlık alanda bulduklarına dair iddiaları karşısında çantanın ilk bulunduğu anda polise haber verilmemesinde art niyet düşünüldüğünü kaydetti.

Operasyonun detayları

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Ali Gürkut mahkemeye ihbar üzerine yapılan operasyonun detaylarını anlattı. Gürkut, 13 Ocak 2015 tarihinde alınan bir bilgide Kocareis karavanlar bölgesinde uyuşturucu madde olduğuna dair bilgi aldıklarını ve olay yerinin ziyaret edilmesinin ardından içerisinde uyuşturucu madde bulunan sırt çantasının bulunarak bölgede pusu görevine başlandığını hatırlattı.

Zanlı Güven Taşoğlu’nun kayınbiraderi Mesut Yiğit ile birlikte uyuşturucunun yanına geldiğini hatırlatan Gürkut, Mesut Yiğit’in içerisinde yüklü miktarda uyuşturucu madde bulunan çantayı aldığı esnada Taşoğlu ve Yiğit’in suçüstü yakalandığını kaydetti. Yapılan soruşturmalar çerçevesinde söz konusu uyuşturucu maddeyi Salamis bölgesinde kalıpçılık yaptıkları esnada Mesut Yiğit ve İsa Taş’ın bulduğunu anımsatan Gürkut, Mesut Yiğit, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç’ün uyuşturucu dolu çantanın bulunmasının ardından polisi aramak yerine yanlarına alıp Kocareis karavanlar bölgesine götürerek attıklarını kaydetti.

Parmak izi sonuçları bekleniyor

Polis çavuşu Ali Gürkut, polisin 1 günlük tutukluluk süresinde olay yerine yeniden gidilerek inceleme yapıldığını anlattı. Uyuşturucunun içinde bulunduğu siyah sırt çantası ve naylon poşetlerin parmak izi incelemesi için PGM’ye gönderildiğini belirten Gürkut, çıkacak sonuçlara göre soruşturmanın yön değiştirebileceğine dikkat çekti. Gürkut zanlılardan da parmak izi örneği alındığını söyledi.

“Kayıp uyuşturucu olabilir”

Kayıp olan uyuşturucu maddelerin olabileceğine dikkat çeken Gürkut, suçun ve suçluların açığa çıkmasını sağlayabilmek amacı ile Mesut Yiğit, Güven Taşoğlu, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç’ün 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Gürkut, alınacak tutukluluk süresi içerisinde bölgede bulunan evlerin kamera kayıtlarının inceleneceğini ve bölgede sırt çantalı şüpheli şahısların geçip geçmediğinin kontrol edileceğini bildirdi.

Savcı 5 gün istedi

İddia Makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Hasan Çaltılı ise zanlıların özgürlüğünün uzun süre kısıtlanmaması amacı ile polisin 8 günlük tutukluluk talebini 5 güne indirerek zanlıların 5 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Art niyetli düşünüldü

Zanlıların uyuşturucu maddeleri bulduklarına dair iddialarının titizlikle araştırıldığını ifade eden polis çavuşu Ali Gürkut, zanlı Mesut Yiğit, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç’ün ifadelerinde belirttikleri uyuşturucu madde dolu çantanın yanlarına alınıp yerinin değiştirilmesi iddiasının tasarruf suçuna girdiğini açıkladı.

Zanlıların tümüne soruşturma esnasında “Çantayı bulduğunuz zaman neden polisi aramadınız?” sorusunun sorulduğunu aktaran Gürkut, yanıtın “Polise haber vermedik” olduğunu bunun ise art niyet düşüncesi olduğunu ifade etti.

Avukatlar 5 güne itiraz etti

Zanlıların avukatları 5 günlük tutukluluk süresi talebine itiraz etti. Soruşturmanın daha kısa sürede tamamlanabileceğine dikkat çeken avukatlar, polis çavuşu Ali Gürkut’a da soruşturma ile ilgili bir takım sorular yöneltti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, suçun ciddiyetine dikkati çekerek, suçların ve suçluların açığa çıkması için polise bir fırsat verilmesi kanaatinde olduğunu kaydetti. Toroslu, tutukluluğun 5 gün uzatılmasına karar verdi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.