1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İDDİALARI POLİSLİK OLDU
İDDİALARI POLİSLİK OLDU

İDDİALARI POLİSLİK OLDU

''Bu bir komplodur''

A+A-

Avcılık Federasyonu’na ait Dikmen Keklik Üretim Merkezi’nde av korucuları tarafından ökse (mikşa) üretildiği ihbarını alan Kıbrıs Türk Biyologlar, Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği polise suç duyurusunda bulundu.

Biyologlar Derneği yetkilileri, 1 Eylül Pazartesi günü polise suç duyurusunda bulunduklarını ve halen devam eden soruşturma kapsamında üretim merkezi sorumlularının sorgulandığını söyledi.

İddiaların asılsız olduğunu ifade eden Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi ise federasyonun tüm çalışmalarını yasalar çerçevesinde sürdürüldüğünü belirtti.

Biyologlar Derneği’nin niçin Avcılık Federasyonu’na saldırdığını anlayamadıklarını vurgulayan Karaderi, av korucularının görevinin doğada bulduğu ağ ve tel tuzaklar ile ökseleri toplamak olduğunu ifade etti.

Gücel: Polise suç duyurusunda bulunduk

Kıbrıs Türk Biyologlar, Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Gücel, yaklaşık bir hafta önce Avcılık Federasyonu’na ait Dikmen Keklik Üretim Merkezi ve Av Korucu İstasyonu’nda eylül ayı içerisinde ökse (mikşa) üretildiğine dair ihbar aldıklarını söyledi.

İhbarı yapan kişilerin bölgede kaydettikleri görüntü ve fotoğrafları da kendilerine teslim ettiğini belirten Gücel, ciddi bir suçlama olduğundan dolayı polise başvurmadan önce bir süre bazı kişilerle görüşerek bilgi topladıklarını ifade etti.

Ökse üretiminin av korucuları tarafından Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi’nin direktifiyle üretildiğinin iddia edildiğini savunan Salih Gücel, polise suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

Gücel, Avcılık Federasyonu yönetim kurulunda bulunan bir şahsın da rahatsızlık duyarak ökselerin üretildiği yere gittiğini öğrendiklerini belirterek, bu bilgiyi polise de aktardıklarını söyledi. Gücel, manzara karşısında rahatsız olan federasyon üyesi şahsa, oradaki sorumluların çubukların arazide bulunarak imha edilmek üzere el konulduğunun söylendiğini de öğrendiklerini kaydetti.

Salih Gücel, “Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi, olayın ortaya çıkması üzerine Dikmen tesisindeki sorumludan ökseleri arazide bulup imha etmek için getirildiğine dair bir belge aldığını öğrendik” dedi.

Olay polise intikal ettikten sonra tesis sorumlularının sorgulandığını kaydeden Gücel, Avcılık Federasyonu’nun sessiz kalmayı tercih etmesinin suçun işlenmiş olduğu izlenimi verdiğini ileri sürdü.

Avcılık Federasyonu’na bağlı kulüplerin toplanarak olayı ortaya çıkarmak için uğraş vermesi gerektiğini kaydeden Gücel, “böyle bir suçu işlemiş olan Avcılık Federasyonu, av ve yaban hayatına katkı sağlayamaz. Yönetim derhal istifa etmelidir. Olay ortaya çıkmadan üzerinin örtülmeye çalışılması nedeniyle federasyon yönetiminin istifasını istiyoruz” dedi.

Daha önce de işlenmiş olabilecek suçlarla ilgili olarak yönetimin geçmiş faaliyetlerinin incelenmesi gerektiğini vurgulayan Gücel, av korucularının av günü çıkarıldığı ve Başkan Aysın Karaderi’nin federasyona ait araçla ava gittiğine dair iddiaların da soruşturulmasını istediklerini belirtti.

Karaderi: Bu bir komplodur

Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi, gerekli tahkikatın hem polis, hem de Avcılık Federasyonu tarafından yapıldığını kaydederek, “görüntüler gerçek değil. Bu bir komplodur. Hem çaldılar hem oynadılar” şeklinde konuştu.

Yaban hayatı ve doğaya Biyologlar Derneği ve KUŞKOR ile birlikte katkı yaptıklarını ifade eden Karaderi, federasyonun tüm çalışmalarını yasalar çerçevesinde sürdürdüğünü savundu.

Biyologlar Derneği’nin niçin Avcılık Federasyonu’na saldırdığını anlayamadıklarını belirten Aysın Karaderi, av korucularının görevinin doğada bulduğu ağ ve tel tuzaklar ile ökseleri toplamak olduğunu ifade etti.

Karaderi, “biz katkı yapmayalım mı? Biz topladığımız ökseleri yok ediyoruz. Ökseyi biz ne yapalım? Toplamayalım mı? Polis geldi, tahkikatını yaptı, tesisi inceledi” şeklinde konuştu.

Zaman zaman doğada metrelerce ağ tuzaklar bulduklarını ifade eden Karaderi, “yanlış yapılıyor. Olacak gibi değil. Bunlar gerçeklerdir. Bir taraftan görev yapıyoruz diğer taraftan suçlanıyoruz. Bulduğumuz ağları ve ökseleri ne yapalım? Bu emareleri ne yapacağımızı söylesinler. Ayıptır, günahtır. Herkesin ekmeğiyle oynamasınlar. Yıllardır çalışan insanlardır bunlar” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.