1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İGS UZMANLARI BİRLİĞİ DENETİMLERİN BAŞLAMASINI TALEP ETTİ
İGS UZMANLARI BİRLİĞİ DENETİMLERİN BAŞLAMASINI TALEP ETTİ

İGS UZMANLARI BİRLİĞİ DENETİMLERİN BAŞLAMASINI TALEP ETTİ

İSG Uzmanları Birliği, hem geçici hükümete hem de göreve gelen yeni hükümete süre tanımak ve birtakım düzenlemeler yaparak denetimlerin başlatmasını beklediklerini, ama günler geçtikçe umutlarının azaldığını kaydetti.

A+A-

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanları Birliği, hem geçici hükümete hem de göreve gelen yeni hükümete süre tanımak ve birtakım düzenlemeler yaparak denetimlerin başlatmasını beklediklerini, ama günler geçtikçe umutlarının azaldığını kaydetti.

İSG Uzmanlar Birliği Başkanı Emir Taşçıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, sessizliklerini bozmalarına sebep olan son olayın, Girne Belediyesi’nde dün yaşanan iş kazası olduğunu kaydetti.

Girne Belediyesi’nde çalışan 36 yaşındaki Bel-Paz işçisinin, ağaç budarken, kullandığı merdivenin açılması sonucu düştüğünü ve ayak bileğinin ciddi şekilde kırıldığını dile getiren Taşçıoğlu, “Girne Belediyesinde çalışan işçiler örnek olacak şekilde bir sendikada örgütlüdürler. Sendika bu gibi kazaların peşine düşmeli, üyelerinin sağlıklı ortamlarda çalışmalarını temin etmeli ve bir İSG temsilcisi atamalıdır” ifadelerini kullandı.

İş kazalarıyla ilgili haberlerin, soruşturmaların ve istatistiklerin bakanlığın web sitesinde yayınlanmasını talep ettiklerini de sözlerine ekleyen Taşçıoğlu şöyle dedi:

“Çalışma Bakanı 13 Ağustosta yaptığı açıklamada 5 günden fazla iş gücü kaybı yaşanan veya ölümle sonuçlanan kazalar karşısında işverene yaptırım uygulanacağını belirtmiştir. Bunların neticelerini görmek istiyoruz.  Artık yeter diyoruz. Bir an önce İSG yasası geniş çaplı bir kampanya ile topluma ve iş dünyasına tanıtılmalıdır. Ayrıca yasa gereği olan denetimler bir an önce başlamalıdır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.