1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İHBAR YAKTI!
İHBAR YAKTI!

İHBAR YAKTI!

Bay Kuzey Kıbrıs üçüncüsünü ihbar yaktı!

A+A-

Hüseyin Çiçek

Narkotiğe yapılan bir ihbar sonucu Gazimağusa’da, Akyar Sınır Kapısında KKTC’ye giriş yapan araçta şoför koltuğunun altında 25 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan araç sürücüsü Fevzi Erişen, dün tutukluluk talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. Fevzi Erişen’in Bay Kuzey Kıbrıs Güzellik Yarışmasında üçüncü olduğu öğrenildi. 

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, 16 Ekim 2017 tarihinde, mahkeme huzurundaki zanlı Fevzi Erişen’in, kullanımındaki araç ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden KKTC’ye uyuşturucu madde ithal edeceği bilgisini aldıklarını ve Akyar sınır kapısına intikal ettiklerini söyledi.

Koltuğun altına saklanmış

Zanlının saat 22.20’de aracı ile birlikte Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden gelerek, Akyar Sınır Kapısından KKTC’ye geçtiği sırada durdurulduğunu ve araç içerisinde bir arama gerçekleştirildiğini anlatan Türe, yapılan arama sonucunda şoför koltuğunun altında bulunan naylon poşet içerisinde, 25 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Suçunu kabul etti

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Türe, soruşturmanın yeni başladığını, uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı’na, konu maddenin bulunduğu poşetin ise parmak izi incelemesine göderileceğini bildirerek, mahkemeden tahkikat maksatlı süre talep etti.

Mahkemeden özür diledi

Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın söz vermesi üzerine konuşan zanlı, “yasaları çiğneyerek mahkeme huzuruna çıktığım için özür dilerim, üniversite son sınıf öğrencisiyim, çok pişmanım” şeklinde konuşarak mahkemeden özür diledi.

Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.