1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ KIBRISLI TÜRK'E MALEZYA'DA İDAM CEZASI VERİLDİ!
İKİ KIBRISLI TÜRK'E MALEZYA'DA İDAM CEZASI VERİLDİ!

İKİ KIBRISLI TÜRK'E MALEZYA'DA İDAM CEZASI VERİLDİ!

İki Kıbrıslı Türk'e Malezya'da idam cezası verildi!

A+A-
Cyprus Mail Gazetesi’nin dün öğleden sonra yayımladığı habere göre, Malezya’da uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 2011 yılından bu yana tutuklu bulunan Mehmet Tosun ile Muhammet Ali Sığdeniz hakkında idam kararı verildi.

Kasım 2011’de Dubai’den Kuala Lumpur’a giden Tosun ile Sığdeniz’in valizlerinde önemli miktarda uyuşturucu madde bulunmuştu.

O tarihten bu yana tutuklu bulunan ve yargılama süreci devam eden Tosun ile Sığdeniz hakkındaki idam kararının 15 Nisan’da verildiği ve Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarının haberdar edildiği belirtildi.
 
Mehmet Tosun ile Muhammet Ali Sığdeniz’in yakalanmalarının ardından Rum Yönetimi, İngiliz Yüksek Komiserliği aracılığıyla Malezya Başbakanı nezdinde idam edilmemeleri konusunda girişimlerde bulunmuştu. 

Rum Yönetimi tarafından Tosun ve Sığdeniz’e, tutuklu bulundukları sürece hukuki ve maddi yardımda da bulunulduğu öğrenildi.
 
İnfaz gerçekleşti

Öte yandan gazetemizin dün gece geç saatlerde ulaştığı bilgilere göre iki Kıbrıslı Türk Mehmet Tosun ile Muhammet Ali Sığdeniz hakkında verilen idam kararı, geçtiğimiz günlerde infaz edildi.
 
8.5 kilo Metamfetamin

Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı Gümrük Müdürü Datuk Mutosamy Govinden, 5 Kasım 2011’de yakalanan iki Kıbrıslı’nın bavullarında, 8.5 kilo metamfetamin bulunduğunu açıklamıştı. Toplam 8.5 kilo metamfetaminin Malezya’daki o dönemki piyasa değerinin yaklaşık 625 bin TL olduğu belirtilmişti.
 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum