1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ TOPLUMLU “EYLEM” OLUŞUMU
İKİ TOPLUMLU “EYLEM” OLUŞUMU

İKİ TOPLUMLU “EYLEM” OLUŞUMU

Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan iki toplumlu “D.R.A.Sİ-Eylem” oluşumunun da

A+A-

BAŞVURULAR DÜN YAPILDI

Güney Kıbrıs’ta, Avrupa ülkeleriyle birlikte yapılacak olan, 25 Mayıs tarihindeki Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik resmi başvuruların dün yapıldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, “Partilerden Seçmene Yönelik Çifte Mesaj” başlıklı haberinde Avrupa Parlamentosu’na yönelik adaylık başvurularının dün gerçekleştirildiğini bu çerçevede Rum siyasi parti başkanlarının, Avrupa Parlamentosu seçimleri konusunda çifte mesaj gönderdiğini yazdı.

Habere göre Rum parti başkanları, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy vermeleri ve partilere bağlı adayları desteklemeleri için seçmenlere çağrıda bulundular.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, DİSİ Başkanı Averof Neofitu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas yaptıkları açıklamalarda seçimlere katılım olması yönünde çağrıda yaptı.

Gazete Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacak bağımsız adayların da dün başvuruda bulunduğunu yazdı.

İKİ TOPLUMLU “EYLEM” OLUŞUMU

Alithia gazetesi Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan iki toplumlu “D.R.A.Sİ-Eylem” oluşumunun da adaylık başvurusu yaparken, yeniden birleşme ve uzlaşma mesajı gönderdiğini yazdı.

Habere göre iki toplumlu oluşum çerçevesinde, Deniz Birinci, Alev Tuğberk, Marinella Payiatsu, Stavros Tobazos ve Dinos Ayiomamatis, Kostis Ahniotis adaylık başvurusunda bulundu.

SOSYALİST PARTİ

Alithia gazetesi ayrıca aynı haberi içerisinde Kıbrıs Türk Sosyalist Partisi’nin, iki aday ile Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacağını yazdı.

Habere göre Sosyalist Parti adayları Mehmet Birinci ve Osman Zorba olarak yer aldı. 

ŞENER LEVENT

Simerini gazetesi, aralarında Kıbrıslı Türk gazeteci Şener Levent’in de bulunduğu 7 bağımsız adayın, Avrupa Parlamentosu için adaylık başvurusunda bulunduğunu belirtti.

Habere göre Şener Levent adaylık başvurusunun ardından yaptığı açıklamada adaylığını koyduğunu çünkü Kıbrıs’ta, herkesin birlikte oy vermesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

TOPLAM 61 ADAY

Simerini gazetesi, Avrupa Parlamentosu seçimleri çerçevesinde 6 sandalye için toplam 61 adayın başvurduğunu yazdı.

SÖZDE “ÖZGÜR GİRNE”

Fileleftheros gazetesine göre, sözde “Özgür Girne” de bir açıklama yaparak Kıbrıs sorunu iki eşit toplum temelinde çözümlenmezken, toplum olarak Kıbrıslı Türklerin, Avrupa Parlamentosu’nda iki sandalyeye sahip olma hakkına sahip olduğuna kimin karar verdiği sorusunu sordu.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.