1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİNCİ KAMYONLA GETİRİLENLER...
İKİNCİ KAMYONLA GETİRİLENLER...

İKİNCİ KAMYONLA GETİRİLENLER...

İkinci kamyonun taşıdığı kayıplara ulaşıldı;

A+A-

 

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Merkezi Cezaevi arkasındaki askeri bölgede 20 kişiye ait kalıntı bulmasının ardından, dün de başlatılan yeni kazıda yeni kalıntılar tespit edildi

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Merkezi Cezaevi arkasındaki askeri bölgede, daha önce kalıntıları bulunan 20 kişinin ardından, ikinci bir kamyonun taşıdığı kişilerin kalıntılarına ulaştığı öğrenildi.

Kısa bir süre önce başlatılan kazıda, birinci kamyona ulaşılmış ve 20 kişinin kalıntılarına ulaşılmıştı. Buradaki kazılar, savaşta ölen Kıbrıslı Rumların iki kamyonla getirilip toplu mezara gömüldüğü yönündeki ihbar üzerine başlatılmıştı.

İkinci kamyonla getirilenler

Komitenin Kıbrıslı Türk Üye Yardımcısı Murat Soysal, dün Merkezi Cezaevi arkasında farklı bir bölgede başladıkları kazılarda yeni kalıntılara ulaştıklarını belirtti. Kısa bir süre önce bulunan 20 kişiye ait kalıntıların ardından, kazılara dün yeniden farklı bir yerde başlandığını kaydeden Murat Soysal, burası için alınan ihbarın; savaşta ölen Kıbrıslı Rumların iki kamyonla getirilip burada açılan toplu mezara gömüldüğü yönünde olduğunu hatırlattı. Soysal, şu anda ulaşılan kalıntıların kamyonlardan ikincisi olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.