1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKNA EDİLMESİ GEREKEN...
İKNA EDİLMESİ GEREKEN...

İKNA EDİLMESİ GEREKEN...

“Çözüm anahtarı” olmadıklarını...

A+A-

 

İstanbul Handling açıklama yaptı

İstanbul Handlıng Ltd. basın açıklaması yaparak, Ercan Havaalını’nda yaşanan sıkıntının “çözüm anahtarı” olmadıklarını açıkladı.

İstanbul Handlıng Ltd. basın açıklaması yaparak, Ercan Havaalını’nda yaşanan sıkıntının “çözüm anahtarı” olmadıklarını açıkladı. CAS ile çalışmaları için hava yolu şirketlerinin ikna edilmesi gerektiğinin altının çizildiği açıklamanın tam metni şöyle;

Birkaç ayı aşkın bir süreden beri ERCAN Havalimanı Yer Hizmetleri ile ilgili haberler kamuoyunu meşgul etmekte ve çeşitli yorumlarla değişik spekülasyonlara sebebiyet vermektedir. Bugüne kadar İstanbul Handling Ltd. bu tür spekülatif haberler ve yorumların dışında durmuş, esas olan ERCAN’daki görevini sürdürmüştür.

CAS firmasının anlaşmalı olduğu havayollarına daha önce bilgi vermeden 30 Haziran’da artık hizmet vermeyeceğini bildirmesi üzerine yaşanan KAOS’ta ülke turizminin yara almaması için şirketimiz İstanbul Handling Ltd. olağanüstü bir gayret sarfederek bir anlamda bir kamu görevini ciddi sorumluluklar almak suretiyle üstlenmiştir.

İstanbul Handling Ltd; şu anda yaşanmakta olan bu olayların ve sıkıntıların neresindedir?  Kendisine ne tür görevler düşer? Bugüne kadar ne yapmış ve ne yapmaktadır? Bu soruların cevabına ve değerlendirmesine geçmeden önce, çok kısa da olsa, İstanbul Handling Ltd. ile ilgili bazı önemli bilgileri kamuoyunun bilgisine getirmekte yarar vardır.

İstanbul Handling Ltd.de bugün itibarıyle 250 personel çalışmaktadır. Bu çalışanların %97’si Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bu çalışanların önemli bir kısmı evli olup, ailesini buradan kazandığı gelirle geçindirmektedir. Bu çalışanlar da bizim ülkemizin insanı ve bizim evlatlarımızdır. İşlerini de canla başla, severek, büyük bir özveri ile yapmaktadırlar.

Bütün çalışanlarımız Uluslararası Havacılık Kuralları çerçevesinde eğitimli ve sertifikalıdır. Şirketimiz uzun süren belli bir eğitim ve sınav sürecinden sonra TÜV Rheinland Uluslararası Standartlar belgesi ISO 9001:2008 ile Havaalanları Yer Hizmetleri İşletmeciliği ve Kalite Yönetim Sistemi Standartları Uygunluk Sertifikası elde etmiştir.

Yapmış olduğumuz işte en önem verdiğimiz hususlardan biri de personelimizin sürekli eğitimi ve kullandığımız alet ve teçhizatın bakım ve yeterliliğidir.

2009 yılında konusunda uzman olan personelimize, İstanbul Kültür Üniversitesi’nden “Eğitimcinin Eğitimini” aldırıp tüm personelimizi eğitmeye başladık. Bu eğitimler sürekli devam etmekte olup her yıl ruhsat alınırken, personelin eğitimle ilgili “zaman ve saat dilimleri” KKTC Sivil Havacılık Dairesi’ne de bildirilmektedir. Kullanmakta olduğumuz özellikli teçhizatlarımız sürekli yenilenmekte ve bu teçhizatın yenilik yıl ortalaması 3 yılı geçmemektedir. Bu yenileme oranı birçok istasyonun çok üzerinde bir ortalamadır.

Bu bilgileri kamuoyuna aktarmamızın sebebi; İstanbul Handling Ltd Şirketinin, işinde uzman, disiplinli, eğitimli ve başarılı bir şirket olduğunu ve birçok Havayolu şirketinin İstanbul Handling ile özellikle neden çalışmak istediğini göstermek içindir.

Şimdi, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili düşünce ve değerlendirmemize gelelim.
Bilindiği üzere CAS Şirketi yaklaşık 2 aydan bu yana müşterisi kalmadığı için ERCAN’da görev yapamamakta ve çalışanları da bu nedenden dolayı mağdur durumdadır. Biz bu kardeşlerimizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı durumu anlayışla karşılıyor ve yardımcı olmak da istiyoruz. Allah kimseyi işsiz, aşsız bırakmasın. Ama bu vahim durum, bizim çalışanlarımız için de geçerlidir. Bizim çalışanlarımızın da işini, aşını kaybetmesini istemiyoruz. Onlar da bizim insanımız, bizim evlatlarımızdır. İşte bu sıkıntılı duruma bir çare üretmek için Devlet ve Hükümet yetkilileri devreye girmiş ve bizlerle görüşerek, ERCAN’daki yer hizmetlerinin iki şirket tarafından yapılması gerektiğini; rekabet koşullarını da dikkate alarak bu iki şirketin işleri %60 İstanbul Handling Ltd, %40 CAS olarak yaptırmak istediklerini söyleyerek bizim bu konudaki görüş ve onayımızı sordular. Hiç düşünmeden TAMAM dedik. Ancak bu mutabakatın uygulanabilirliğinin ancak ve ancak esas müşteri konumundaki Havayollarının onayı ile olabileceğini açık ve NET bir şekilde Hükümet  yetkililerine bildirdik.

Yetkililer, Havayollarının ikna edilmesi hususunun kendi meseleleri olduğunu; o kısmı kendilerinin halledeceğini bize bildirdiler. Biz de ERCAN’da TEKEL olarak çalışma niyetimizin olmadığını, öncelikle ve özellikle CAS’ın da çalışmasını arzu ettiğimizi söyledik. Bilahare Bakanlar Kurulu bu mesele ile ilgili resmi gazetede de yayınlanan Kanun Hükmü’ndeki bir Kararnameyi çıkararak Sivil Havacılık kanalıyle uygulanmak üzere bize iletti. Biz de “yukarıda da belirtildiği gibi” konunun esas muhatabının Havayolları olması hasebiyle, ilgili kararnameyi Havayollarına ileterek “ALINAN KARARI UYGULAYABİLMEK” için değerlendirmelerini istedik.
Bu arada birçok Havayolundan kararname ile ilgili bize birçok bildirimler geldi. Bu bildirimlerinde, bizim tek taraflı olarak anlaşmalarını feshedemeyeceğimizi, böyle bir uygulamaya gitmemiz halinde bizi dava edip tazminat talep edeceklerini bize bildirdiler. Bu arada biz Hükümet Yetkililerinden; Havayolları ile ilgili bir yanıt beklerken çok tuhaf sayılabilecek uygulanması imkansız bir talimat geldi. Bu talimata göre, hergün her 10 uçağın 6 tanesini İstanbul Handling Ltd., 4 tanesini ise CAS’tan alınacak hizmetle müştereken yapılması gibi bir uygulamadan bahsediliyordu. Bu talimat Sivil Havacılık tarafından bütün Havayolu şirketlerine iletildi ve uygulanması istendi. Havayolları hemen konunun değerlendirmesini yaparak, böyle bir uygulamayı İstanbul Handling Ltd. olarak yapamayacağımızı, uluslararası havacılık kurallarına ve sigorta şartlarına aykırı olduğunu; uygulamaya kalkarsak bizi dava edip tazminat talep edeceklerini bildirdiler.

Nitekim bir tanesi de bizi dava etti ve ugulamayı durdurmak için hakkımızda ara emri aldı. Mahkeme süreci halen devam etmektedir. Diğer havayollarının da bizi dava edeceği hususunda bildirimler vardır.

Biz İstanbul Handling Ltd. olarak her zaman yasalara saygılı, hükümet kararlarını eksiksiz uygulayan bir şirket olduk. Ancak şimdi geldiğimiz bu noktada, bütün iyi niyetimize rağmen; bir taraftan Hükümet kararlarını uygulamaya çalışırken, diğer taraftan havayollarının haklı tazminat davalarına muhatap oluyoruz. Biz havalimanında büyük bir KAOS’u önlemek için hükümetin telebi ve Havayollarının ricasıyle 30 Haziran’da olağanüstü bir gayret sarfederek tüm işi üstlendik ve hiçbir aksaklığa izin vermeden büyük bir krizi önledik.

Bilahare CAS çalışanlarının işsiz kalmaması, aşsız kalmaması için Hükümet önerilerine TAMAM dedik. Yine de aynı düşüncedeyiz. Ama maalesef bu meselenin çözüm anahtarı biz değiliz. Bu işin tek çözüm yolu, ilk söylediğimiz gibi, havayolunun yani müşterinin ikna edilmesidir. Biz TEKELCİLİĞE karşıyız. Aynı zamanda da işlerin serbest rekabet koşullarında yürütülmesinden yanayız.

Durumu kamuoyunun bilgisine getirir, saygılar sunarız.


İSTANBUL HANDLING LTD.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.