1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLGİ AZDI
İLGİ AZDI

İLGİ AZDI

Seçim yasakları ve etkinlik bolluğu, Koruçam’daki “Ev ürünleri ve El Sanatları Festivali”ni etkiledi

A+A-

Girne’ye bağlı Koruçam’da dün “Ev ürünleri ve El Sanatları Festivali” düzenlendi. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek için Ortaklık Projesi kapsamında yapılan etkinlik, ÇAM-SEV öncülüğünde gerçekleşti. 

Seçim yasakları içerisinde olunması ve ülkenin her köşesinde bir etkinlik bulunması nedeniyle festival sönük geçti. Siyasilerin ilgi göstermediği festivalde, gerek bölge halkı gerekse Maronitler de rağbet etmedi.

Ahşap El Sanatları ustası Mustafa Küçük, festivalin beklentilerin altında geçtiğini ifade ederken, ressam ve el işi sanatçısı Gül Uslu, Maronitlerin Kıbrıslı Türklere oranla daha çok ilgi gösterdiğini dile getirdi. Reçel ve Macun imalatı yapan Kani Göçer ise ülkede festival enflasyonu olduğuna işaret ederek, her köyün bir etkinlik yapmak istediğini kaydetti.

ÇAM-SEV Başkanı Adıgüzel Akdeniz, festivalin beklenilenin altında geçmesini Lapta Belediyesi’nin tavrına bağladı. ÇAM-SEV Başkanı Akdeniz, Girne- Çamlıbel Kavşağı’nda asılan pankart, poster ve el broşürlerinin Lapta Belediyesi tarafından söküldüğünü ve yerine Lapta Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliklerin asıldığını söyledi.

(KIBRIS GAZETESİ)

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.