1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLGİNÇ DOLANDIRICILIK OLAYLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
İLGİNÇ DOLANDIRICILIK OLAYLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

İLGİNÇ DOLANDIRICILIK OLAYLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

Kuzey Kıbrıs’ta son dönemde ard arda gelen ilginç dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi;

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta son dönemde ard arda gelen ilginç dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Başkasının kimlik kartı fotokopisine kendi fotoğrafını koyarak İhtiyat Sandığı’ndan 11 bin TL çeken ve harcayan Haldun Erçelik isimli uyanık vatandaş, olayın üzerinden tam iki yıl geçtikten sonra yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınan Haldun Erçelik, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının sahte belge ile 11 bin TL çaldığı açıklandı.

 

Sahte belge ile resmi işlem yaptı...

Duruşmada aktarılan iddialara göre, zanlı Haldun Erçelik,2012 yılında Girne’de yaşayan F.Ü isimli şahsın kimlik fotokopisini çalıp, üzerine kendi resmini yapıştırıp sahte belge hazırladı. Zanlı hazırladığı sahte belgeyle 20 Aralık 2012 tarihinde Lefkoşa’da İhtiyat Sandığı Dairesi’ne gitti. Dairede avans dilekçesine F.Ü’ye ait bilgileri yazan zanlı, doldurduğu dilekçeyi sahte belge ile görevli memura verdi. Zanlı,  bir gün sonra İhtiyat Sandığı Dairesi’nin F.Ü adına çıkarttığı 11 bin 940 TL değerindeki çeki alıp, Lefkoşa’daki bir dövizcide kendisine aitmiş gibi ciro ederek parayı tahsil etti.

 

Hak sahibi başvuru yapmasa anlaşılmayacaktı

İhtiyat sandığından para çekmek isteyen F.Ü’nün daha önce avans çekildiğini öğrenmesi üzerine tespit edilen zanlı gözaltına alınarak dün mahkemeye çıkarıldı. Hakkında resmi evrak sahteleme, başkasının kimliğine bürünme, sahte evrakı tedavüle sürme, sahtekârlıkla para temini suçlarından başlatılan soruşturma tamamlanan zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut yapmasına ve KKTC vatandaşı bir kefilin 40 bin TL değerinde kefil kefaleti imza etmesi şartları ile serbest kalmasına karar verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.