1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlk finalist Yakın Doğu: 79-70
İlk finalist Yakın Doğu: 79-70

İlk finalist Yakın Doğu: 79-70

“Uluslarası Dr. Suat Günsel Kupası” basketbol turnuvasınında ikinci gün maçları tamamlandı.

A+A-

HATAY VE YDÜ GALİP

Turnuvada Hatay BŞB, Galatasaray’ı 80-63 mağlup ederken, Yakın Doğu Üniversitesi ise Belçika ekibi Castors Braine’i 79-70 yenerek finale çıkan ilk takım oldu

Tonguç KOTAK

 Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde kadın basketbolunun elit takımlarının yer aldığı “Uluslarası Dr. Suat Günsel Kupası” Basketbol Turnuvası’nda Yakın Doğu Üniversitesi finale çıkan ilk takım oldu.

NEU RA25 Spor Salonu’nda oynanan maçlarda,İkinci gün sonunda A grubunda Hatay BŞB Galatasarayı 80 – 63 yenerken,  B grubunda Yakın Doğu Üniversitesi de Belçikalı rakibi Castors Braine’i 79-70 mağlup etti.

Hatay, G.Saray’a fark attı: 80 -63

Hakemler: Uğur Özen, Musa Çetin, Sinem Tetik

Hatay BŞB: Win Ben Abdelkader (20), Merve Aydın (13)ı, Viktor Mircheva (11), Katsiaryna Snytsina (13), Seda Deniz (10), Özge Yavaş (6), Hülya Çoklar (3), Bahar Öztürk (4), Berrak, Gizem

Galatasaray: Jelena Dubljevic (18), Gizem Başaran (13), İrem Naz Topuz (9) ,  Işıl Alben (4),

Merve Uygül (7), Olivia Epovpa (8), Özge Kavurmacıoğlu (2), Meltem Yıldızhan (2), Miray, Eda

Turnuvanın ikinci günü ilk maçında A Grubu’nda Hatay Büyükşehir Belediyesi üstün bir oyundan sonra Galatasaray’ı 80-63 mağlup etti.

Karşılaşmanın başından itibaren üstün oynayan Hatay devreyi 41-29 üstün tamamladı.

İkinci yarıda da rahat bir tempoda karşılaşmayı sürdüren Hatay farkı giderek açtı maçı 80-63 kazanmayı bildi.Galatasaray bu sonuçla turnuvada beşincilik maçına çıkacak.

Yakın Doğu finalde: 79-70

Hakemler: Murat Ciner, Uygar Kurt, Seda Esen

YDÜ: Melike, Quanitra Holingsvort (22), Ann  Wauters (15), Elin Eldebrink (12), Cansu Köksal (12), Kim Mesrdagh (10), Olcay Çakır Turgut (6 ), Bahar Çağlar (2)

Castors Braine: Deleare Antonia, Anete, Manon, Mayambo, T. Davis Celeste (13), Carpreaux Marjorie (10), Anderson Merike (13), Lisowa Maxvella (4 ), Malashenko Olesia (18), Milic Nikolina (5), Jones Britney (7)

B Grubunda Yakın Doğu Üniversitesi, Castors Braine’i zorlu bir maçın ardından 77-70 yenerek finale yükseldi.

Sert geçen maçta iki taraf da kazanmak için tüm güçlerini ortaya koydular. Çekişmenin yaşandığı maçın ilk yarısını Belçika temsilcisi 42-41 önde bitirdi.

İkinci yarıda da çekişme vardı. Üçüncü periyot Castors Braine lehine 60-58 tamamlandı.

Son periyodu iyi oynayan Yakın Doğu, Holingsvort ve Wauters ile ard arda sayılar bularak farkı açtı i maçı 79-70 kazandı.

Üçüncü Gün Programı…

Basketbolseverlerin yakından takip ettiği turnuvanın üçüncü günü CB Avenida, Hatay BŞB, ZWZ USK Prag ile Castors Braine takımları mücadele edecek. Üçüncü günün ilk maçı saat 17:15’de  CB Avenida ile Hatay BŞB arasında oynanacak. İkinci maçta da saat 19:30’da  ZWZ USK Prag ile Castors Braine karşılaşacak.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.