1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLKSEN'E YARDIM YAĞDI!
İLKSEN'E YARDIM YAĞDI!

İLKSEN'E YARDIM YAĞDI!

Yüzleri güldü!

A+A-

Mikrosefali hastası İlksen Bay’a yardım eli uzandı. Yardımseverler,  Bay’ın daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için seferber oldu

 

Duygu ALAN

Lefkoşa’da Göçmenköy’de annesi ve babaannesi ile birlikte iki göz odada, yoksulluk içerisinde yaşam savaşı veren Mikrosefali ve epilepsi hastası İlksen Bay’a yardım eli uzandı.

Havadis’in dün  “İki göz odada yaşam savaşı” başlıklı haberi ile gündeme getirdiği İlksen Bay’ın daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için yardımseverler adeta seferber oldu.

Duyarlı çok sayıda vatandaş, dün İlksen’i evinde ziyaret etti,  ihtiyaç tespiti yaptı, gıda yardımında bulundu.

KKTC Fenerbahçeliler Derneği ise aileye ev eşyası, gıda ve para yardımında bulundu.

ilksen-bay-1.jpg

İlksen rahat bir uyku çekecek

KKTC Fenerbahçeliler Derneği, dün İlksen Bay ve annesi için 2 adet çekyat, 2 adet vantilatör ve gıda yardımında bulundu.

Evdeki eski çekyatlar çıkarıldı, çöplüğe atıldı, yerlerine yepyeni çekyatlar kondu. İlksen artık, geceleri rahat uyuyacak.

Dernek üyeleri para topladı

KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin Mağusa üyeleri de İlksen Bay için yardım çağrısına duyarsız kalmadı.

Dernek üyeleri kendi aralarında topladığı 1205 TL parayı, KKTC Fenerbahçeliler Derneği Mali İşler As Başkanı Tolga Ahmet Raşit ve KKTC Fenerbahçeliler Derneği Sosyal İşler Sorumlusu As Başkanı Cengiz Gülmez aracılığı ile dün aileye ulaştırdı.

Özel eğitim alacak

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Mali İşler As Başkanı Tolga Ahmet Raşit, İlksen Bay’a derneğin yardımlarının sürekli olacağını belirterek, çok yakın zamanda İlksen’in bir özel eğitim merkezinde eğitim alması için de girişimde bulunacaklarını ifade etti.

Ev tadil edilecek boyanacak

KKTC Fenerbahçeliler Derneği, İlksen Bay’ın annesi ve babaannesi ile birlikte ikamet ettiği evi tadil etmek için de harekete geçti.

Tolga Ahmet Raşit, dernek yetkililerinin en kısa sürede ikinci bir toplantı yaparak evin tadilatı için neler yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Bir yardımsever koyun kesti

İlksen Bay’ın hikayesi ve içinde bulunduğu koşullar, çok sayıda vicdan sahibinin yüreğine dokundu.

Şevket Kırmızı isimli bir yardımsever vatandaş, koyun kesti, aileye et yardımında bulundu.

 

Yüzleri güldü

Yapılan yardımlar İlksen Bay ve annesi Sadiye Kerpiççioğlu’nun yüzünü güldürdü.

Sadiye Kerpiççioğlu, yardım elini uzatan herkese Havadis aracılığı ile bir kez daha teşekkür ederek minnetlerini dile getirdi.

Kerpiççioğlu, “Bize gösterilen iyi niyet ve yardımlar için vicdan sahibi vatandaşlara bir kez daha teşekkür ederim, hepsine ayrı ayrı minnettarım. Bizim hikayemiz ve bize uzanan yardım eli dilerim ülkede örnek teşkil eder ve maddi imkanı olan olmayana yardım elini uzatır” diye konuştu.

Havadis

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.